Digitalt möte med många personer i små rutor. Illustration.
Några träffas fysiskt genom en lokal förening, andra möts digitalt från hela landet. Illustration: Pixabay.

Samtalsgrupper i olika former

För medlemmar i Neuro finns olika former av samtalsgrupper, både fysiska och digitala. Varje samtalsgrupp brukar ha ett tydligt fokus, antingen för dig som lever med en specifik diagnos eller för dig som är anhörig eller närstående.

Fysiska träffar

Hos våra föreningar ute i landet finns en hel del att välja mellan. Vissa föreningar informerar om vad som finns via egna utskick (exempelvis tidningar, nyhetsblad eller mejl) och några delar sina aktiviteter på sina hemsidor. Det finns nästa alltid möjlighet att föreslå ämnen för att starta nya samtalsgrupper.

 Digitala träffar

Sedan pandemin blev ett faktum har flera föreningar startat digitala samtalsgrupper med träffar via Zoom eller Teams. Några av dem håller sina aktiviteter för sin egen region andra välkomnar medlemmar från hela landet. Här nedan har vi listat samtalsgrupper som är öppna för alla medlemmar i Neuro. Men gå gärna in på din förenings hemsida för att hitta aktiviteter i din region.

Digitala samtalsgrupper för alla medlemmar

En digital samtalsgrupp är ett enkelt sätt att träffa andra för att kunna prata om hur det är att leva med en diagnos. Det kan handla om olika saker, vi kan dela erfarenheter och hur vi löser en del problem. Vissa gånger bjuds en föredragshållare in.

MS-snack

MS-snack för dig som är medlem i någon av Neuros lokalföreningar i hela Sverige och lever med MS diagnos. Det är Neuro Lundabygden som bjuder in till gemensam diagnosgruppsträff för medlemmar inom hela Neuro Sverige.
När: Andra onsdagen i månaden kl 17-19. 

NMD-träff

Digitala NMD-träffar för alla medlemmar i Neuro i hela landet med anknytning till neuromuskulär sjukdom. Träffarna startades av Jönköpings län men det kommer vara olika föreningar som turas om att arrangera träffar. 

 Anhörigträff

Anhörigträffar arrangeras av Neuro. Alla medlemmar i Neuro i hela landet och som är anhörig/nära vän/kollega till någon som lever med en neurologisk diagnos eller symtom är välkomna.
När: Första torsdagen varje månad kl 19-20.30

 

 

Innehållsansvarig: Helene Landersten

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet