Om Neuro

Neuro är en oberoende organisation specialiserad på neurologi. Vi finns för att ge dig information, stöd och en framtidstro. Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra.

Vision & mission

Visionen

Visionen

Ett samhälle där människor med neurologiska diagnoser har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra.

Missionen

Missionen

Vi vill göra livet lättare för alla med neurologisk diagnos.

Våra värdeord och ledord

Våra värdeord och ledord

Neuro står för framtidstro, trovärdighet och enkelhet.

Neuros uppdrag består av tre delar

Bilda opinion

Vi ska kämpa för ett samhälle där alla med neurologiska diagnoser ska ha samma möjligheter som andra.

Stöd till medlemmar

Vi ska tillgodose och företräda våra medlemmars intressen i allt vi gör.

Bidrag till forskning

Vi ska genom insamling till Neurofonden bidra till forskning inom neurologi.

Över en halv miljon

Över en halv miljon personer i Sverige lever med neurologiska diagnoser eller symtom. Lägger man till familjer och anhöriga så är det en stor del av vår befolkning som påverkas.

Men trots att diagnoser och symtom kan vara både smärtsamma och besvärliga, finns det hopp, gemenskap och framtidstro hos oss. Som medlem i Neuro får du tillgång till diagnosinformation, råd och stöd i diagnos- och rättsfrågor, gemenskap och möjligheter att delta i spännande aktiviteter.

Forskning och opinionsbildning

Som medlem bidrar du också till vårt stöd till forskning och vår opinionsbildning där vi tillsammans kämpar för ett samhälle för alla. Vi inom Neuro påverkar beslutsfattare och ger röst och inflytande åt våra medlemmar. Vår agenda är tydlig och vi kommer inte att ge oss innan vi fåttigenom våra krav.

Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra. Du kan som medlem engagera dig i vårt föreningsliv som finns över hela landet.

Neurologiska diagnoser och symtom syns inte alltid.

Men vi hörs.

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet