Lise Lidbäck i sin elrullstol på en grön äng med gullvivor. Foto.

Rätten till ett värdigt liv

I Neuro vill vi vara tydliga med att vi vill ägna all vår kraft åt rätten till livshjälp, det vill säga rätten till självbestämmande och ett värdigt liv. Många av våra medlemmar tvingas idag att leva decimerade liv på grund av att de inte får tillgång till de hjälp- och vårdinsatser som de behöver.

Det handlar om alltifrån andningshjälp i hemmet och snabbspår i vården för svårt sjuka, LSS-insatser och hjälpmedel till bästa möjliga vård, för att nämna några områden.

Aktiv livshjälp

Här vill vi lägga all vår kraft. Det är därför vi har startat en kampanj för att uppmärksamma detta.

Rätten till ett värdigt liv

Allt för att vi som lever med neurologiska diagnoser ska ha bästa möjliga liv. Vi hoppas att du vill vara med oss på den resan!

QR-kod

Gå med i Neuroförbundet

För bara 32 kronor i månaden får du tillgång till råd, stöd och nätverk.

Jag vill gå med idag!
 

Relaterade nyheter

2022-01-28

Om man bor i Malmö eller Mora ska inte spela någon roll

Idag medverkar Neuro på Sydsvenskans debattsida: När olika avgifter staplas på varandra blir det till slut en fråga om tur och personlig ekonomi som avgör vem som får tillgång till de redskap som kan vara avgörande för möjligheten att leva ett aktivt liv, skriver företrädare för Reumatikerförbundet, Neuro och Riksförbundet HjärtLung.

Läs mer
2022-01-25

De allra flesta med ALS dör i hemmet i närvaro av sin familj, lugnt och stilla

Det finns flera myter och missuppfattningar om ALS-sjuka. Överläkaren Caroline Ingre är någon som vet mer än de flesta hur det ligger till.

Läs mer
2022-01-21

Rätten till ett värdigt liv

Nyheten om att den folkkäre exbuddistmunken Björn Natthiko Lindblad lämnat jordelivet slog ner som en bomb. Han drabbades av diagnosen ALS år 2018 och avslutade själv sitt liv omgiven av nära och kära. - Händelsen har väckt liv i dödshjälpsdebatten och många har berörts djupt. På Neuro menar vi att debatten bör handla om rätten till ett värdigt liv, inte rätten att kunna avsluta det, säger Lise Lidbäck, förbundsordförande i Neuro.

Läs mer
2022-01-21

Neuro polisanmäler läkaren Staffan Bergström

I dag polisanmäler organisationen Neuro läkaren Staffan Bergström. Detta efter att Bergström uttalat sig i en radiointervju om hur han överdoserat svårt cancersjuka kvinnor vilket lett till döden.

Läs mer
2022-01-18

Viktigt med rätt fokus i ALS-debatten

Björn Natthiko Lindeblad har gått ur tiden och vi beklagar detta djupt. Björn har varit en sann förebild och inspiration för många och inte minst har hans diagnosresa med sjukdomen ALS fått stor uppmärksamhet. Nu är det viktigt att fokusera på rätten till ett värdigt liv...

Läs mer