Flera personer tillsammans. Illustration.

Om Mitt i livet

Vad har vi hittat på sedan den bildades 2021?

Nätverket Ung i Neuro bildades efter att lokalföreningarna märkte att de hade svårt att rekrytera nya "yngre" medlemmar och de existerande medlemmarna i denna kategori saknade vissa aktiviteter och diskussioner som inte syntes i resten av föreningen. Här ser du vad vi har hittat på sen dess. Om du har en idé på ett nytt ämne eller önskar en repris av tidigare ämne, skriv gärna till oss på vår mail

Under våren 2022 hade vi en föreläsningsserie om relationer och samliv som avslutades med en helg kring ämnet på Valjeviken (läs mer på länken till höger). Både föreläsningar och helgkursen var mycket uppskattade av de som deltog. Vi hoppas återkomma till dessa ämnen i framtiden då de är viktiga för målgruppen.

Under hösten 2022 låg vårt fokus på ett yrkesliv med neurologisk diagnos. Vi hade ett seminarium tillsammans med Arbetsförmedlingen hur de kan stötta oss i arbetslivet och ett seminarium tillsammans med fackförbundet Lärarförbundet om arbetsrätt som kan vara bra att känna till.

Våren 2023 fortsatte vi med våra Teams-möten. Pga ohälsa och andra faktorer i livet bland de engagerade hann vi endast planera en träff i Göteborg i juni. Vid träffen lärde vi främst känna varandra och gav råd men träffade även Göteborgs anhörigstöd.

Under hösten 2023 fick vi bland annat vet mer om olika sorters smärtlindring samt om vardagsplanering vid fatigue. Vi bytte namn till "Mitt i Livet" för att bättre spegla vår målgrupp.