Alla nyheter

2021-12-06

Norrbacka-Eugeniastiftelsen

Stiftelsen beviljar bidrag till personer som har varaktig fysisk rörelsenedsättning som inte beror på normalt åldrande. Barn och ungdomar har företräde. Personer med enbart annan funktionsnedsättning är inte berättigade till bidrag.

Läs mer
2021-12-02

Digitala Akvarellkurser via ZOOM 2022

Välkommen att vara med på 2022 års akvarellkurser. I nybörjarkursen så lär vi känna akvarellens svårigheter och möjligheter sedan bygger vi på med ytor och detaljer. Alla målar efter sina egna förutsättningar.

Läs mer
2021-11-08

Felix Neuberghs stiftelse

Doktor Felix Neuberghs stiftelse är bara en av de fonder och stiftelser där du kan försöka söka medel för "Vård och hjälp till i Sverige boende behövande ålderstigna, sjuka eller handikappade".

Läs mer
2021-10-22

Medlems-nytt nr 3/2021

Vi ställer inte in - vi ställer om! Ja, aktiviteterna blir som ni förstår fortfarande mestadels digitala i höst. Även Neuros kongress 10-12 september genomfördes digitalt, med ombud från hela Sverige, där Lise Lidbäck enhälligt omvaldes till förbundsordförande i ytterligare 4 år.

Läs mer
2021-08-30

Trivselaktivitet tillsammans med lokalföreningarna i länet!

Lördagen den 14 augusti samlades medlemmar från Neuro Karlstad med omnejd tillsammans med medlemmar från Neuros lokalföreningar i Arvika, Kristinehamn och Säffle-Åmål.

Läs mer
2021-05-21

Digital intervju om forskning kring fatigue och MS

MS-dagen närmar sig och ifjol uppmärksammade Neuro MS-dagen med en digital intervju om en forskningsstudie för att motverka symtomet fatigue. Det kallas även hjärntrötthet och är ett vanligt symtom för alla som lever med MS - multipel skleros.

Läs mer
2021-04-15

Digital föreläsning om neuropatisk smärta

Neuro startar veckan med Neuropromenaden genom att bjuda in till en lärorik digital föreläsning om en forskningsstudie kring neuropatisk smärta. Ett symtom som är vanligt vid diagnosen polyneuropati, men det förekommer även vid flera neurologiska diagnoser som exempelvis MS.

Läs mer
2021-04-01

Debatt: ”Långtidseffekter av covid har slående likheter med ME”

Att akuta virusinfektioner kan övergå i långdragna påtagligt funktionsnedsättande tillstånd är inget nyupptäckt medicinskt fenomen, skriver läkaren Sture Eriksson, vice ordförande i Riksförbundet för ME-patienter på Dagens Medicin.

Läs mer
2021-03-29

Tips om kläder för funktionshindrade

Här presenteras olika länkar till butiker med specialinriktning på funktionshindrade.

Läs mer
2021-03-10

Glöm inte att träna!

I dessa tider där de flesta av oss har måst stanna hemma och inte har kunnat träffa någon är det ändå viktigt att vi har rört på oss. Därför ger vi - via Neuro Malmö - förslag på träningsfilmer som du kan använda för att träna när du själv vill alt. delta på ett online pass vid en bestämd tid.

Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet