Alla nyheter

2022-03-28

Läs Reflex Magasin, vår medlemstidning digitalt!

Reflex Magasin är Neuros vällästa medlemstidning. Den är väl spridd över landet. Magasinet riktar sig även till beslutsfattare och professionellt verksamma inom områden som påverkar livet för personer som lever med neurologisk diagnos med större eller mindre funktionsvariation.

Läs mer
2022-03-25

Förening hjälper funktionsvarierade som flytt Ukraina

Hur är det att fly från ett krig om man har funktionsnedsättning, till exempel sitter i rullstol eller är svårt sjuk och vad finns det då för hjälp att få?

Läs mer
2022-03-14

Funkibator engagerar sig för Ukraina!

Funkibator arbetar med utvecklingsfrågor inom området funktionsnedsättning, men är som alla nu helt upptagna med att hjälpa personer från krigets Ukraina!

Läs mer
2022-03-09

Föreningskansliet i Göteborg flyttar under våren 2022

Neuroförbundet Göteborg satsar nu på en nystart och vidareutveckling av verksamheten i moderna, ljusa och fräscha lokaler på Gruvgatan 8. Det är med blandade känslor vi lämnar lokalerna på Södra Larmgatan/ Arkitekt­gatan där föreningen haft sitt kansli och stor del av sin verksamhet under 47 år.

Läs mer
2022-03-08

Välkommen till den STORA PROVA PÅ-DAGEN

Parasport Värmland bjuder in till "Stora prova-på-dagen", så spara datumet 21 maj i almanackan!

Läs mer
2022-03-01

Vi efterlyser än en gång kontaktpersoner till föreningen!

Vi behöver, som vi tidigare har poängterat, kontaktpersoner ute i alla kommuner, som ingår i vår lokalförening,

Läs mer
2022-02-28

Sabina Johansson: ”Är förberedd på att hoppa in”

Sabina Johansson har under det senaste året slagit sig in i curlinglandslaget. Nu stundar hennes första paralympiska spel. – Paralympics är något jag har sett fram emot att få uppleva och nu är det snart verklighet, det känns helt fantastiskt kul, säger hon.

Läs mer
2022-02-28

Sällsynta dagen

Varje år uppmärksammas de sällsynta diagnoserna med en egen dag - som i sig är sällsynt. Nämligen 29 februari. Så i år uppmärksammar vi dagen den 28 februari i stället!

Läs mer
2022-02-25

Styrelsen för Neuro Karlstad, vald vid årsmötet.

Den nya valda styrelsen består av ordförande Gunilla Johansson, samt Ann Augustsson, Monica Sääv Andersson,  Cecilia Berg Lennartsson, Lars Olsson, Mikael Persson, Ann-Charlotte Rydberg och ersättarna/suppleanterna Eva Lundqvist, Margareta Maj-Brittsdotter, Britta Sallnäs och Linda Stöberg.

Läs mer
2022-02-01

Digitalt museum på Värmlands Museum

Värmlands Museums samlingar består av arkeologiska och kulturhistoriska föremål som t. ex. konst, fotografier och dokument. På Digitalt Museum visas valda delar ur samlingen digitalt, likaså visas highlights ur samlingarna där du kan följa med på en visning av utvalda verk ur museets konstsamling.

Läs mer