Alla nyheter

2023-01-16

LSS-Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Om du har en omfattande funktionsnedsättning har du rätt att ansöka om stöd för att kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. Det är syftet med Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

Läs mer
2023-01-15

Har vården och samhället avsexualiserat människor med fysiska funktionsnedsättningar ?

Maria Westerlund, som har en ryggmärgsskada, pratar om sex och normer tillsammans med Stefan Balogh, arbetsterapeut och sexolog, och Axel Brattberg, neurolog och sexolog

Läs mer
2023-01-15

Temaprogram om sex och lust.

Vad gör jag om jag har mindre lust än min partner? Jag kan inte få stånd, vilken hjälp finns? Varför gör det så ont vid samlag? Medverkar gör Malena Ivarsson och Kalle Norwald, båda sexologer, och doktor Karin Granberg. Programledare: Sofia Rågenklint.

Läs mer
2023-01-15

Mäns sjukdomar

Temaprogram om sjukdomar som drabbar män. Medverkar gör Kent Lewén, ordförande i Prostatacancerförbundet, Katarina Tomic, specialist i urologi, och doktor Karin Granberg.

Läs mer
2023-01-15

Sexuell hälsa hos personer med funktionsnedsättning

Julia Bahner, forskare från Lunds universitet, presenterade tidigare  resultaten från sin pågående forskning i projektet ”Sexualitet – en tillgänglighetsfråga”.

Läs mer
2023-01-15

Neurorapporten 2020

Årets Neurorapport bekräftar återigen hur eftersatta möjligheterna är för våra medlemmar att få tillgång till adekvat rehabilitering. Läs mer här.

Läs mer
2023-01-15

Aktivitetsersättning

Aktivitetsersättning är en ersättning som du kan få om du är mellan 19 och 29 år och har en sjukdom eller en funktionsnedsättning som gör att du inte kan arbeta under minst ett år. Under tiden med aktivitetsersättning kan du få stöd och hjälp med att kunna börja arbeta.

Läs mer
2023-01-15

Glöm inte att söka bostadstillägg

Många känner inte till att man är berättigad eller också har de inte förmåga att få ihop en ansökan, säger Tina Malmberg vid Riksrevisionen. Här kan du själv göra en preliminär beräkning för att se om du är berättigad ersättning.

Läs mer
2023-01-15

Arbete

Om du har en funktionsnedsättning kan du få olika typer av stöd för att förbättra dina möjligheter på arbetsmarknaden. .

Läs mer
2023-01-15

Bilstöd

Bilstöd är bidrag till dig som har en varaktig funktionsnedsättning och har stora svårigheter att förflytta dig eller att åka med allmänna kommunikationer. Här finner du information om hur det går till att ansöka.

Läs mer