Alla nyheter

2023-01-16

Hjälpmedel

Neurologisk diagnos berör livets alla områden. Hjälpmedel för att underlätta vardagen är ett av dessa områden och vi vill gärna ge dig stöd för att du ska hitta rätt.

Läs mer
2023-01-16

Merkostnadsersättning

Merkostnadsersättning är pengar du kan ansöka om att få om du har en funktionsnedsättning eller sjukdom som gör att du behöver hjälp i vardagen eller har merkostnader. Vad som räknas som merkostnader finner du information om på försäkringskassans webbplats.

Läs mer
2023-01-16

LSS-Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Om du har en omfattande funktionsnedsättning har du rätt att ansöka om stöd för att kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. Det är syftet med Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

Läs mer
2023-01-15

Har vården och samhället avsexualiserat människor med fysiska funktionsnedsättningar ?

Maria Westerlund, som har en ryggmärgsskada, pratar om sex och normer tillsammans med Stefan Balogh, arbetsterapeut och sexolog, och Axel Brattberg, neurolog och sexolog

Läs mer
2023-01-15

Temaprogram om sex och lust.

Vad gör jag om jag har mindre lust än min partner? Jag kan inte få stånd, vilken hjälp finns? Varför gör det så ont vid samlag? Medverkar gör Malena Ivarsson och Kalle Norwald, båda sexologer, och doktor Karin Granberg. Programledare: Sofia Rågenklint.

Läs mer
2023-01-15

Mäns sjukdomar

Temaprogram om sjukdomar som drabbar män. Medverkar gör Kent Lewén, ordförande i Prostatacancerförbundet, Katarina Tomic, specialist i urologi, och doktor Karin Granberg.

Läs mer
2023-01-15

Sexuell hälsa hos personer med funktionsnedsättning

Julia Bahner, forskare från Lunds universitet, presenterade tidigare  resultaten från sin pågående forskning i projektet ”Sexualitet – en tillgänglighetsfråga”.

Läs mer
2023-01-15

Neurorapporten 2020

Årets Neurorapport bekräftar återigen hur eftersatta möjligheterna är för våra medlemmar att få tillgång till adekvat rehabilitering. Läs mer här.

Läs mer
2023-01-15

Aktivitetsersättning

Aktivitetsersättning är en ersättning som du kan få om du är mellan 19 och 29 år och har en sjukdom eller en funktionsnedsättning som gör att du inte kan arbeta under minst ett år. Under tiden med aktivitetsersättning kan du få stöd och hjälp med att kunna börja arbeta.

Läs mer
2023-01-15

Glöm inte att söka bostadstillägg

Många känner inte till att man är berättigad eller också har de inte förmåga att få ihop en ansökan, säger Tina Malmberg vid Riksrevisionen. Här kan du själv göra en preliminär beräkning för att se om du är berättigad ersättning.

Läs mer