Bilder från Strannegården 2018

Strannegården

Hämta ny kraft vid Kungsbackafjorden - vår rekreation och semesteranläggning för personer med neurologiska sjukdomar eller skador. Verksamheten är inriktad på rekreation med promenader på asfalterade promenadstigar, enklare träning i gymnastiksalen, vattengympa i den tempererade poolen, konstnärlig

Strannegården donerades 1967 av "pipkungen" John Johansson och hans hustru Dolores till minne av deras son som hade MS (Multipel Skleros). Den stiftelse som bildades 1968 för att förvalta verksamheten fick namnet Dolores Johan Johanssons stiftelse och själva anläggningen D&J Strannegården, efter grundarna.

Strannegården ligger fyra mil söder om Göteborg med en vidunderlig utsikt över Kungsbackafjorden.  Vår verksamhet är förlagd till sommarmånaderna och här har du möjlighet till träning, rekreation och samvaro. Allt till starkt subventionerat pris tack vare generösa bidrag från olika fonder, stiftelser samt privata donationer. Det finns personal som kan bistå med elementär hjälp vid t.ex. måltider, olika aktiviteter m.m. Om du har ett större hjälpbehov måste du ha med dig assistent eller anhörig/närstående.  

På tomten finns flera byggnader. Villan är vinterbonad och har både enkelrum och dubbelrum. Rummen på övervåningen är inte tillgängliga då det saknas hiss, gästrum, gäst kök och en vacker samlingssal.
I paviljongen ryms matsal, kök, gym och gästrum. Här finns också flera toaletter och duschar. Verandan utanför är en naturlig samlingsplats. Lillstugan har plats för två gäster och är vinterbonad och har eget pentry och nyrenoverad dusch/toa.

På Strannegården finns en tempererad pool med ramp där du kan ta dig ett dopp eller köra ett pass vattengymnastik. Trädgården är lättillgänglig med asfalterade vägar. På gräsmattorna kan du aktivera dig med boccia, plocka bär eller bara sitta och njuta av den vackra utsikten i skuggan av en parasoll.

Aktiv rekreation 

Under sommarmånaderna finns möjlighet för medlemmar i Neuroförbundet att vistas på Strannegården en eller ett par veckor, för att delta i de olika aktiviteter som verksamheten erbjuder. Aktiviteterna kan bland annat bestå av träning i gymmet eller gympa i den tempererade poolen. Under dagarna finns en aktivitetsansvarig som arrangerar allt från gruppgymnastik, pick-nick, spel av olika slag, hobbyaktiviteter, musik och olika tävlingar.

Vår trevliga personal ser till att du får en trivsam vistelse. Om du har behöver hjälp med dina grundläggande och personliga behov måste du ta med dig en anhörig eller personlig assistent under vistelsen. Strannegården har ingen sjukvårdspersonal och vi vår personal får inte utföra hemtjänst eller personlig assistans.


Övernattning i ljusa fräscha rum

Alla gästrum på markplan är tillgängliga för personer med rullstol. I villan finns ett dubbelrum och ett enkelrum. På övervåningen finns 3 rum men det finns ingen hiss.  Paviljongen har 5 dubbelrum. I den fristående Lillstugan finns plats för 2 personer med ett litet pentry och dusch/toa.

Bokning av sommarvistelse görs via blankett och dessa finns högre upp på sidan. Det går även bra att kontakta kansliet.


Kurser, konferenser och läger på Strannegården 

När anläggningen inte utnyttjas till föreningens medlemsverksamhet finns möjlighet att boka Strannegården för längre eller kortare vistelser. Anläggningen lämpar sig mycket väl för kurser, konferenser och läger. Vi kan hjälpa till med olika arrangemang, alltifrån endagskurser till konferenser med övernattning. Om man inte ordnar måltiderna själva kan vi förmedla catering.

Om du är önskar boka anläggningen, ta kontakt med Neuroförbundet Göteborgs kansli.

 Lillstugan på Strannegården

Medlemmar i Neuroförbundet Göteborg kan hyra Lillstugan under den del av året då vi inte har vår reguljära rekreationsverksamhet under veckorna 25 - 34.
Lillstugan är vinterbonad och har en stor tillgänglig toalett med anpassad dusch. Stugan har även ett ordentligt utrustat pentry och två sovplatser.

OBS! Utanför sommarsäsongen har Lillstugan endast vandrarhemsstandard vilket innebär att hyresgäster behöver ha med sig egna lakan och handdukar samt att man städar stugan själv innan den lämnas.
Om du inte kan eller vill städa stugan kan du lägga till städning i din bokning. Kostnaden för detta tillägg är 350 kr.

Avgift: Endast medlemmar i Neuroförbundet kan hyra Lillstugan för 200 kr/natt eller 900 kr/vecka. Kostnad tillkommer om man önskar ha husdjur med sig då vi måste allergistäda efter en sådan vistelse.

 

Stöd, donationer och gåvor till Strannegården

Om du vill bidra till verksamheten på Strannegården tag kontakt med vårt kansli. Sänd gärna ett bidrag till PG 1 21 30-1.