Bilder på Testpatrullen

Rapport från Testpatrullens Aktivitetshelg på Strannegården

8 - 9 Augusti 2020.
Det blev ju ingen Aktivitetsvecka på Strannegården denna sommar, men det blev en Aktivitetshelg i augusti då en testpatrull på 8 personer med MS fick komma och prov-bo.

Gänget hade tidigare lång erfarenhet av just aktivitetsveckan och deras uppdrag var att utvärdera alla nya faciliteter. På lördagsmorgonen var det lite svalka i  luften, men på Strannegården steg värmen fort vid 10 tiden då gänget samlades där i ljust, hett väder. Flera av oss har träffats tidigare på t.ex. Strannegården, MS-träffar och föreläsningar. Träffen började med fika utomhus under ett stort partytält och vi informerades om helgens planering.

Strax efter fikat var det dags för en utmaning gästerna emellan!! Tre lag svettades mot varandra i bouleturnering som spelades på den nybyggda boulebanan. Turneringen vanns av laget ”Mitt på pricken” med 2-1, som bockade djupt och neg för applåderna. Det blev ett för lagen gemensamt tävlingspris vilket var ”goda grejer” såsom tilltuggen; salta pinnar,  jordnötter, grillchips och sockerfällan ”Marianne”. Efter återhämtning och att matchens svettband tagits av blev det sopplunch. På den serverades det fisksoppa med  kummel, lax och räkor samt bröd och dryck. Vid borden pratades det om matchen, golf, resor och bebyggelse av nya broar. När den sista droppen i skålen svalts fick vi en visning av det som hittills blivit renoverat, ombyggt och nybyggt såsom takås, bjälkar, ramp, utrymningsväg, relax-rum, omgjort badrum, toalett vid poolen och den nya bastun.

Kocken, från ”Zigges BBQ”, hade nu startat grillen och höll en föreläsning om kryddorna han använder i sin matlagning. Alla hans kryddblandningar är handgjorda med torkade örter, har inget animaliskt innehåll, är gluten- och laktosfria, är utan färgämnen samt utan artificiella tillsatser t.ex. klumpförebyggande  medel. Han sa att vid grillning ska man tänka på att inte ha för mycket marinad av olja, att få upp värmen för olika smaker och man kan t.ex. använda briketter, kol och träklossar. Till middag serverades det Pulled pork, barbecue sås, baconlindad tomat, korv, kycklingspett, ugnsbakad potatis, bearnaisesås och en yoghurt/majonnäs -baserad sås med kryddor och fetaost.

Exempel på lite roliga kryddnamn som användes: Db was here, Dream dust, Crazy beef, Griseknoen, Jocke med kniven, Wild one. Efter maten smälts i magen var det några som spatserade ner till saltvattnet och doppade kroppen. Poolen var tom på vatten då den skulle
målas om. Kvällen fortsatte utomhus under tältet och det samtalades om resor, rehabilitering och som tilltugg blev det priset ”goda grejer”. Då klockan slagit 23.00  började det snarkas i kvarteret.

På söndagen åts det kl. 10.00 brunch och en timme senare blev det tid för Yoga (meditation kombinerad med kroppsövningar och andningsövning). Vi stod utomhus, kroppen sträcktes, stretchades långsamt och försiktigt. Runt tolvslaget var det tid för avskedsfika med chokladkaka. Bilarna började brumma hemåt, fyllda med bagage och resenärer med förmodligen tankar om att vi kanske ses snart igen.

Vid pennan Maria A
(med inspiration från övriga deltagare)