Vilket engagemang på Röjarhelgen 6-8 oktober 2023

Flera timmar innan utsatt tid kom den förste del­tagaren. Det är inte lätt att få Färdtjänsten att anpassa sig till Strannegårdens aktiviteter. Redan på fredagseftermiddagen när alla samlats drog gänget igång med höströjningen. Först blev alla trädgårdsmöbler och parasoller staplade under tak. Sedan åkte sängkläder och madrasser ner i källaren på villan för vinterförvaring. Tvättmaskinerna och torktumlaren gick varma med alla täcken, kuddar, överkast med mera. Linneförrådet ser nu ut som en bättre inredningsbutik! Allt fräscht inför nästa säsong.

I köket laddades kaffebryggaren om hela tiden och vi blev väl försedda med hembakat och god mat. Pelargoner kom ner i källaren för att få ett nytt liv till våren. Ris och bröte eldades i vårt nya oljefat. Glada tillrop, nya vänner, fint väder och en härlig gemenskap när vi samarbetar och pysslar om medlemmarnas egna ”sommarstuga”, Strannegården.

Till våren ses vi igen när frosten gett sig och det är dags för en ny säsong. Efter önskemål från de som var med kommer vi att ha en ny aktivitet med uppstart och övernattning på Strannegården i april 2024. Datum fastställs senare. Hjärtligt välkommen du också. Det finns en uppgift för alla!

Katarina Bäverstrand