Jubileumsfesten 8 oktober 2022

Lördagen den 8 oktober 2022 firade Neuroförbundet ­Göteborg sin 70-årsdag med en stor fest på Radison Blu Scandinavia Hotel på Södra Hamngatan 59 i Göteborg.

Drygt 100 personer fick uppleva denna trevliga kväll. Alla var finklädda och strålade mot gamla och nya bekanta.

Vi möttes i hotellfoajén av kanslipersonalen. De kontrollerade så att inte några oinbjudna smet in. Därefter blev det bubbel och mingel innan vi fick komma in i den fina festlokalen.

Där stod 17 runda bord utplacerade, dukade med vita linnedukar med blommor i rött och vitt. På varje plats låg en kortlek med 70 år på. ”Knepigt att få en kortlek, vill Neuroförbundet uppmana till spel och dobbel” tänkte kanske någon. Nej, det vill vi inte, men det är ju 52 stycken kort i en kortlek, just det året vi föddes – 1952. Kul tyckte vi i personalen.

På var sin sida av scenen rullade ett bildspel med bilder från våra 70 år som vår ordförande Kent satt ihop. Sommarbilder från bland annat D&J Strannegården, Neuropromenaden och Teneriffa.

Loke Nyberg som många av medlemmarna kanske kände igen från Fredagshörnan var kvällens toastmaster. Han berättade små anekdoter om varje årtionde som föreningen levt. Vissa år var riktigt roliga och andra oerhört trista. Googla lite så får ni se själva.

Under kvällen möttes vi av fyra olika uppträdanden på scenen.
Först ut var standup komikern Tobias Erehed från Tärnaby, Lappland. Lapplands roligaste komiker och enda.
Därefter följde Bruttans Husband som bestod av två tjejer spelandes fiol. Keltisk medryckande och eget komponerad musik.

Till dansen spelade Piff & Puff & Svarte Petter covers som fick hela dansgolvet att rulla och gunga. Först ut på dansgolvet var paret Antonsson i en medryckande dans till ”Is it true”, Islands bidrag i Eurovision 2009 med Yoanna. Härligt att se!


En trerätters middag serverades till festdeltagarna. Vi fick löjrom med brioche, rödlök, gräslök, smetana och citron till förrätt. Grillad oxfilé, svampterrine, konfiterad jordärtskocka och gåsleversås smaksatt med tryffel som varmrätt. Till dessert bjöds det på
Citrontarte med överbakad maräng, kaksmulor, blåbär och kaffe. Personer med kostavvikelser fick andra alternativ. Till den goda maten serverades passande drycker. Under kvällen pratades och skrattades det flitigt runt borden.

Tal hölls av flera personer och gåvor delades ut. Som exempel fick alla 70 åringar blommor.

Efter första dansen började några av de första gästerna ta sig hemåt och då hade klockan redan hunnit bli 22.

Flera av deltagarna sov över på hotellet och avslutade festandet med frukost, innan de åkte hem.

Tyvärr är vi nog inte så många som kommer när det bjuds in till 100-års fest men vi kan ju komma på många andra aktiviteter som Neuroförbundet
Göteborg bjuder in till.

Innehållsansvarig: Ann-Christin Östlund