Den alltid välklädde Magritte
Den alltid välklädde Magritte

Den 22 maj rullade bussen till Tjörn

På Nordiska Akvarellmuseet fick vi lite hjärngympa när vi besökte den fantastiska utställningen med verk av René Magritte (levde 1898–1967).

Denne belgiske konstnär har ett härligt bildspråk i kombination med lite underfundiga texter som får oss att tappa lite av förnuftet. Ett äpple som inte är ett äpple och en pipa som inte är en pipa…

Han var själv nyfiken och ville få betraktaren att inte bara titta utan även fundera på vad det egentligen var han såg. En av surrealismens mästare som alltid (?) gick välklädd i kostym och målade fredsduvor bland lätta fjädermoln.
På Restaurang Vatten åt vi en god lunch och Catharina lyckades med konststycket att få med sig ett hemligt recept på en super god glutenfri chokladkaka. Receptet var för storkök, kanske kan vi testa att baka den till något möte framöver.

Mätta och belåtna åkte vi vidare till Runes Rhododendronpark på norra delen av Tjörn. En fantastisk anläggning med slingrande gångar i en ”skog” av stora rhododendron. Bara ett fåtal blommade när vi var där men prakten var ändå fantastisk. Det var som att rulla/gå i tunnlar. En liten damm mitt i kändes som en grotta, en rofylld plats. Längst upp i parken fanns ett fint växthus och en uteplats där vi drack kaffe och åt glass i solen. Som alltid ville flera besöka ”hemlighuset” före avfärd. Och vilken upplevelse de fick!

Rune har byggt ett lyxigt hus med toalett som har alla moderna funktioner för dem som kan behöva lite extra support, bara dasset är värt ett besök!

Tack till alla som hängde med till Tjörn. Tyvärr fick inte alla som ville plats den här gången men nu när pandemin förhoppningsvis försvinner bort för gott hoppas vi kunna åka fler och oftare.

Gunilla Hållander-Andersson

Innehållsansvarig: Ann-Christin Östlund