Medlemmar i Göteborgs rullstolsdans 2018.
Rullstolsdansen i Göteborg 2018.

Rullstolsdans

På grund av Corona-pandemin kommer träningen att vara inställd så länge de hårdare restriktionerna från FHM gäller.

Vad är Rullstolsdans? 

Social aktivitet och träning på samma gång 

Vi kör många olika danser inom pardans och har tränare med expertis inom olika discipliner. Du har möjlighet att antingen dansa bara för skoj skull eller satsa på tävling inom danssport. Oavsett vad du vill så finns våra ledare där för att hjälpa dig. Vi har nu även tillgång till stående hjälpare som är till för dig som ännu inte hittat en stående danspartner. Två gånger per termin anordnar vi också träningsläger för nybörjare, bredd och elit. 

Träning för dig med rörelsenedsättning. Rullstolsdans ger träning i hela kroppen utan att slita på muskler och leder. Träningen ger dig bättre kroppskontroll, styrka och balans. Utöver den fysiska träningen får du även en social samvaro och musikglädje.

Det finns inget café på Kviberg så vi kommer att ordna med ostfrallor till dem som vill ha. Dessa kommer att ingå i träningsavgiften denna höst men man måste meddela om man vill ha eller inte i samband med att man anmäler sig till träningen.

Coronasäkerheten
Det är endast tillåtet att dansa med sin egen danspartner. Detta betyder att det är extra viktigt att alla som deltar kommer i par.

För dig som saknar danspartner/ledsagare, kontakta kansliet då vi håller på och arbetar för att kunna lösa tillfälliga inhoppare för just er. 

Avgift: 150 kr för medlem i Neuroförbundet Göteborg och 450 kr för icke medlem. Avgiften ska betalas till vårt plusgiro 1 21 30-1 

Anmälan: Kontakta Teresé på kansliet på telefon 031-711 38 04 eller mejla till info.gbg@neuro.se