Full fart och en somrig helg på Strannegården under familje- och anhöriglägret

Strannegården fylldes med familjer under en långweekend i början av sommaren. Det blev ett helt nytt koncept där Neuroförbundet Göteborg samarbetade med Funkibator Ideell Förening.

Barnens helg hade ett välfylld program där de bland annat fick prova på olika hjälpmedel. De fick även genomföra olika smaktester och givetvis massor med bad i Strannegårdens omtyckta pool.

De vuxna rivstartade helgen med att prata om AI, där vi testade verktyget ChatGPT, för att få förståelse för hur den kan hjälpa till i kontakten med vården, stöd till att skriva intyg, få information om diagnoser och behandlingar för att nämna några av de användningsområden som vi provade. Vi ser att AI är ett viktigt verktyg för Neuroförbundets medlemmar överlag i vardagen.

Vi hade samtalsgrupper, erfarenhetsutbyte och djupdykning om att söka bidrag från fonder och stiftelser.

Gemensamma aktiviteter för både vuxna och barn med bland annat allsång med inbjudna gäster från Den sittande kören.

Per Stjärnehag var på plats, där alla fick testa Beads. Det är ett unikt hjälpmedel där man åker upp i sin egna rullstol och där man sen kan dra iväg på äventyr på en eldriven trehjulig motordriven cykel.

Och så var det de magiska ingredienserna som infinner sig när man träffas förutsättningslös, där man får nya vänner och får en inblick i hur andra löst liknande situationer som man själv står inför.

Vid tangentbordet
Pia Hammargren
Funkibator Ideell Förening

Innehållsansvarig: Ann-Christin Östlund