Bilder tagna av Ingrid och Stefan

Rapport från deltagarna

Alltså, visst funderade man på före resan till Strannegården i Onsala om det skulle bli en annorlunda ”Aktivitetsvecka” i år. Annorlunda med tanke på att hela världen har drabbats av ett virus.

Ett vaccinerat gäng på sju personer­ dök upp på gården den soliga måndagsförmiddagen. De installerades i olika rum, en person per rum.
Runt tolvslaget hälsades de sju gästerna (Elisabeth, Eva, Ingrid, Lena, Maria, Nina och Rune) välkomna till Strannegården av en störtskur från himlen och strax efter det välkomnades vi av personalen med ett glas porlande cider.

Före veckans första lunch fick alla göra en egen beställning av veckans frukost, vilken personalen skulle göra i ordning för var person då avstånd oss emellan skulle hållas p.g.a. eventuell virusspridning.

Efter lunch var det dags för de ”små grå” att användas i en ”Tipspromenad”! I den skulle man bland annat lista ut vilken ört som växte där: oregano, timjan eller persilja? De rätta svaren kom vid middagssnåret och vinnaren hade svarat rätt på alla frågor.
Därefter var vi redo för tävling i tvåmanna ”Quiz” i vilken det ställdes frågor om Göteborg. Runt tiosnåret på kvällen började dropparna falla och det regnade och åskade hela första natten.

Tisdagsfrukosten, som beställts på måndagen, serverades elegant vid bordet och när den smälts i magen blev det sittgympa där det bland annat med fingrarna greppades, vreds, fattades, böjdes och stretchades. Efter att kroppen värmts upp var det dags för mentalt arbete, nämligen ”Sant eller falskt” då vi fick frågor om händelser i världen år 2012. På grund av regn blev det ingen Frisbee golf så några tränade i gymmet i stället. Utmaningarna fortsatte och på kvällen tävlades det i Bingo och vinnaren håvade in praliner. Stämbanden tränades också då det på kvällen sågs på och sjöngs med i ”Allsång på Skansen”.

Även denna natt regnade det, men ett glatt gäng satte efter onsdagens frukost i gång med morgonfysik, då det kastades ärtpåsar och rullades träpinnar i takt till pop och rock. Efter träningen blev det avslappning till ballader. Runt elvasnåret riktades blickarna mot Gottskär dit vi på olika sätt reste i nu soligt svalt väder.

På Gottskärs Brygga slog vi oss ner och åt medhavd ”Grekisk sallad”. I dess närhet besöktes en konstutställning med kustmotiv och de som hade en tom plats i magen att fylla köpte och åt glass. Då vi kom tillbaka till Strannegården fick vi besök av Camilla från ”Mayday Aid” som föreläste om hjälpmedel som till exempel ”Fjädrande Gåstol” och muggen ”Wow cup spill free”. Några badnymfer hade ork kvar, de doppade sig i poolen och tränade där före spelkväll då det tävlades i frågesporten ”När då då?”.

Efter torsdagsmorgonens gymnastik var vi laddade för kultur, basker togs på och vi samlades i Villans ”Konst- och Kulturhörna”. Planen var att ”dekorera tyg” vilket innebar att vi med textilfärg och märkpennor målade på tygväskor i olika färger. Med olika motiv skapades ”Tygkonst”. Även denna dag plaskade badnymferna i poolen under vattengympa. Senare fajtades det i ”Så ska det låta” i vilken vinnarlaget kammade hem ”Toffifee” och det blev en tidig kväll för alla att gå till sängs.

På fredagsförmiddagen blev det ännu en sittgympa då vi greppade, vred… ja, ni fattar nog. Efter den blev det åter kultur och sittandes utomhus i sol (hurra) målades det på kakelplattor med motiv från bl.a. djur och natur.
Något av våra alster kanske gavs bort i present eller förgyller egen hylla hemma.

Efter efterlängtad vattengympa var det tid för lag ”Blanka” att utmana lag ”Matta” i Boule där man skulle stöta på och slå bort för att försöka vinna.

Oförväntat regn vid middagstid gjorde att upphängda kläder och handdukar utomhus blev genomblöta, men som tur var hann lagen undan och började tävla i ”Quiz” som vanns av ”Blanka”. Det fortsatte fajtas i ”Pictionary” där ”Lag 3” utklassade ”Lag 4” och vidare i ”Charader” då lag ”Höger” vann över lag ”Vänster” med 39 – 32.

Hmmmm… helt plötsligt så var det lördag och det var dags att packa ner sina saker efter att man ätit frukost och borstat tänderna. Vi utmanades lite till i ”Melodi­krysset” som varken vanns eller förlorades av någon.

Så tyckte man när man lämnade rumsnyckeln att veckan varit annorlunda? Nej knappt, förutom att det stått en tom säng bredvid ens egen och att det regnade, så var det lika härligt som tidigare.

Vid pennan: Maria Andersson (med inspiration från alla del­tagande)

Innehållsansvarig: Ann-Christin Östlund