Sommaren på Strannegården 2023

Ännu en sommar har flugit förbi ute på Strannegården och vi längtar redan till nästa år.

Strannegården öppnade sina dörrar och välkomnade de första sommargästerna för året under Midsommarveckan. Veckan var full av aktiviteter, skratt och glädje. På Midsommarafton så firade vi med långbord nere på Bursies plats, med midsommarbuffé och underhållning. Solen sken och det skålades och sjöngs visor. Familjen Milger stod för underhållningen i form av livemusik och ett tillhörande musikquiz. Festligheterna avslutades med en klassisk midsommarefterrätt, jordgubbar och vispgrädde.

En sommardag på Strannegården
Vi har startat dagarna med frukost där vi serverat bland annat hembakat bröd. Till lunch och middag serverades varierande måltider, lagade av vår kock Ulf och hans köksassistent David. Gästerna har fått smaka allt från oxbringa, husmanskost, räkfrossa till maträtter inspirerade från hela världen. För att få det lite extra mysigt på semestern och skapa värme i vår matsal har trivselpersonalen bakat olika bullar, kakor, pajer och tårtor under veckorna vilket gästerna uppskattade väldigt mycket.

Dagarna på Strannegården har sett olika ut då vi har fått trotsa det regnväder som den svenska sommaren har bjudit på. Aktiviteterna under sommaren har varierat. Däremot har dagarna alltid startats igång av Gustav, vår aktivitetsledare, med morgongymnastik. En storfavorit i år har varit boulebanan, där många mindre jämna och jämna matcher spelats morgon som kväll. I sommar har vi dessutom kunnat använda vår pool oavsett väder och har både haft tuff vattengymnastik och skön avslappning i den. Under de riktigt ruggiga dagarna har även bastun varit en stor favorit.

En uppskattad aktivitet var att få segla med Kaparens seglarsällskap. Seglingsdagen började ostadigt med regnoväder och blåst men senare under dagen sprack molnen upp och solen tittade fram. Vi hade en underbar dag på havet där vi alla fick möjligheten att segla i två olika segelbåtar och även åka motorbåt. Efter en lång dag på havet kom vi alla hem med saltvatten i håret och solkyssta kinder med upplevelser vi sent kommer glömma.

Varje vecka, som vädret tillåtit, har vi gått ner till Gottskär för att ha picknick vid havet och sedan avslutat med ett stopp vid glasscafét nere i hamnen. Under kvällarna har vi plockat fram olika spel och ofta har vi haft intressanta samtal där vi fått oss många goa skratt tillsammans med alla fantastiska gäster och personal.

Som avslutning på denna fina sommar hade vi en sommaravslutningsfest där alla gäster från säsongen var välkomna tillbaka ut till Strannegården. Det serverades lättare tilltugg och bubblande dryck. David och Jeanette höll i underhållningen då de spelade gitarr och sjöng somriga låtar.

Jag vill tacka alla gäster som varit ute hos oss under sommaren och all personal som förgyllt tillvaron ute på Strannegården.

Varma hälsningar
Victoria Milger
er ­föreståndare på Strannegården 2023