Ordförandebloggen

Neuroförbundets ordförande - Lise Lidbäck kommunicerar sina tankar här på ordförandebloggen.

Gå med i Neuroförbundet

För bara 32 kronor i månaden får du tillgång till råd, stöd och nätverk.

Jag vill gå med idag!
 

Alla nyheter

2019-01-10

Det råder panik i mitt sociala medieflöde

Idag släpptes LSS- utredningen som många inväntat. Det råder mer eller mindre panik i mitt sociala medieflöde. Många beskriver att domedagen kommit, att livet kommer att krossas i smulor. Att människovärdet förintats.

Läs mer
2018-12-19

Lise Lidbäck: Ett skakigt och händelserikt år 2018

År 2018 går mot sitt slut och det är snart dags att inleda helgfirandet. För oss på förbundskansliet har december månad varit brådare än vanligt, då flyttlasset gått från våra gamla lokaler i centrala Stockholm till ett betydligt lugnare och lummigare Sundbyberg. Vi håller nu som bäst på att..

Läs mer
2018-12-07

3 december: Neuro-ordförande kräver åter att assistansen återupprätta

Lise Lidbäck ordförande för Neuro talade med ilska på Internationella funktionshinderdagen under manifestationen i Stockholm. Hon som övriga talare kräver att den personliga assistansreformen inom LSS återupprättas. -En svår olycka, en sjukdom, en medfödd funktionsnedsättning kan hända oss alla.

Läs mer
2018-12-03

Låsningar för vårdens digitalisering - e-patienter på lika villkor

- Neuro uppmanar regering och landsting att redan idag starta arbetet med att rusta alla medborgare att bli e-patienter på lika villkor, säger Lise Lidbäck, förbundsordförande för Neuro och fortsätter: - Neuro vill gärna bidra med kompetens till såväl politik som profession med patientföreträdare.

Läs mer
2018-08-31

Neuroordförande: Äntligen är LSS och assistansfrågan med i valdebatten

Neuros ordförande säger ifrån: Äntligen är LSS-reformen & assistansfrågorna med i valdebatten på allvar. I morgon kan det handla om dig eller mig! Nermonteringen av en av de bästa svenska frihetsreformerna i modern tid, har accelererat de senaste åren. Men Neuro kommer aldrig att ge upp LSS-kampen!

Läs mer