Ordförandebloggen

Neuroförbundets ordförande - Lise Lidbäck kommunicerar sina tankar här på ordförandebloggen.

Gå med i Neuroförbundet

För bara 32 kronor i månaden får du tillgång till råd, stöd och nätverk.

Jag vill gå med idag!
 

Alla nyheter

2017-04-11

A-typisk Parkinson - diagnoser som behöver lyftas på Parkinsondagen 11

Det var en solig vårkväll 2003. Jag satt på en stenbänk utanför mitt jobb och samtalade med några kollegor när telefonen ringde. Det var en av mina systrar som berättade att vår mamma äntligen hade fått en förklaring och en diagnos på sina mystiska symptom. Det var PSP - Progressiv Supranukleär Pare

Läs mer
2017-03-23

Rehabilitering handlar om livet!

Nu har våren gjort sitt intåg på allvar och vi är många som njutningsfullt vänder våra vinterbleka ansikten mot den härliga solen, som lyser allt starkare för var dag. Jag upphör aldrig att förundras över hur naturen vaknar upp vår efter vår.

Läs mer
2017-02-20

Det är först när vi människor organiserar oss, som vi på allvar kan på

Den 8–10 september kommer representanter från lokal föreningar från hela vårt avlånga land att samlas till förbundskongress, för att tillsammans utvärdera de senaste fyra åren. Det kommer också att fattas viktiga beslut om inriktningen för de kommande fyra årens mandatperiod.

Läs mer
2017-02-16

Historien om Emma

Idag vill jag berätta historien om Emma. En ung kvinna med en synnerlig livskraft och styrka. Hon lever också med en mycket svår neurologisk muskelsjukdom - Spinal Muskelatrofi typ 2, som har givit henne synnerligen svaga muskler och med tiden en extremt svår smärtproblematik.

Läs mer
2016-04-18

Vilken rullstol får man ta med sig på tåget?

I lördags kväll skulle jag åka från Katrineholm till Stockholm med X 2000. Jag hade åkt dit på förmiddagen utan några som helst problem och humöret var på topp. Jag hade haft fantastisk dag med Neuro på Stan där jag haft förmånen att träffa såväl förtroendevalda som medlemmar, kollegor och intresser

Läs mer