Filmer och poddar
Här kan du få tips på intressanta filmer och poddar ("radiointervjuer"), som kan vara av intresse när du lever med polyneuropati, som egen diagnos och som anhörig
Kort film som beskriver hur polyneuropati kan upplevas.
Föreläsning av Ivan Kmezic, specialistläkare inom neurologi vid Karolinska universitetssjukhuset och forskare vi Karolinska institutet. Han tar upp följande områden; översikt av olika varianter av polyneuropati, behandlingsmöjligheter samt forskningsnyheter.
Att leva med polyneuropati: Katarina berättar om sitt liv
Polyneuropati - neurologen Kristin Samuelsson intervjuas om sjukdomsforskningen
Rayomand Press om Polyneuropati – vanlig diagnos som få känner till
Diagnosen polyneuropati drabbar omkring 2-3 procent av befolkningen och i åldersgruppen över 55 år 8 procent av befolkningen. Ändå är det få som känner till den. Ett stort undantag är Rayomand Press, överläkare på Neurologkliniken på Karolinska universitetssjukhuset.
Neuro lanserar ny årsdag: Polyneuropatidagen 16 oktober
Polyneuropatidagen 16 oktober - en dag för folksjukdom som ännu är okänd hos allmänheten. Allt fler diagnostiseras med polyneuropati. Närmare 200 000 personer i Sverige lever med sjukdomen – men den är ännu okänd hos allmänheten. För att ändra på det lanserar Neuro en ny årsdag: Med start i höst infaller Polyneuropatidagen den 16 oktober varje år. Den dagen kommer polyneuropati att uppmärksammas extra. Det leder även till att kännedomen om neurologiska sjukdomar och symtom ökar i samhället.
Nya data om ATTR-amyloidos
Alnylam presenterar nya data från forskningsprogrammen om ATTR-amyloidos vid 2021 års möte i Peripheral Nerve Society
Digital föreläsning om neuropatisk smärta
Neuro startar veckan med Neuropromenaden genom att bjuda in till en lärorik digital föreläsning om en forskningsstudie kring neuropatisk smärta. Ett symtom som är vanligt vid diagnosen polyneuropati, men det förekommer även vid flera neurologiska diagnoser som exempelvis MS.
Vill du bli diagnosstödjare inom polyneuropati?
En diagnosstödjare är en person, som själv lever med en neurologisk diagnos. Som diagnosstödjare ger du stöd genom telefonsamtal med Neuros medlemmar. Du förväntas var en medmänniska som lyssnar och svarar på frågor och funderingar utifrån dina egna erfarenheter.