Filmer och poddar

Här kan du få tips på intressanta filmer och poddar ("radiointervjuer"), som kan vara av intresse när du lever med polyneuropati, som egen diagnos och som anhörig

Kort film som beskriver hur polyneuropati kan upplevas.

Föreläsning av Ivan Kmezic, specialistläkare inom neurologi vid Karolinska universitetssjukhuset och forskare vi Karolinska institutet. Han tar upp följande områden; översikt av olika varianter av polyneuropati, behandlingsmöjligheter samt forskningsnyheter.

Att leva med polyneuropati: Katarina berättar om sitt liv

Polyneuropati - neurologen Kristin Samuelsson intervjuas om sjukdomsforskningen

 

Nyheter om polyneuropati

2023-05-22

Vill du bli diagnosstödjare inom polyneuropati?

Vi söker dig som vill bli diagnosstödjare inom polyneuropati och som gärna är insatt i idiopatisk variant (där orsaken är oklar eller åldersrelaterad), men det är inget krav. Uppdraget som diagnosstödjare är ett fint sätt att engagera sig ideellt och ge stöd till andra med samma diagnos.

Läs mer
2023-05-11

Vikten av att dela erfarenheter

Mikael Fognäs är en av dem som är med i Neuroförbundets medlemsvärvarkampanj. Han lever med diagnosen CIDP, en form av polyneuropati som slår ut känselfunktionerna i nerverna. - Om vi blir fler och kan träffa varandra så blir det lättare att förstå och att leva med sin sjukdom, säger Mikael Fognäs.

Läs mer
2023-03-10

Nationell högspecialiserad vård för systemisk amyloidos till Umeå, Uppsala och Stockholm

Tre olika enheter i landet får tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård för systemisk amyloidos, där bland annat Skelleftesjukan ingår: Akademiska sjukhuset i Uppsala, Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm och Norrlands universitetssjukhus i Umeå är de utvalda.

Läs mer
2023-02-07

Svagströmsstimulering kan underlätta vid kronisk smärta

Neurostödd försking En ny metod för att behandla polyneuropatismärta har nyligen beviljats medel från Neuroförbundet. Studien leds av Magnus Thordstein på Klinisk Neurofysiologi i Linköping och är en fortsättning på en tidigare studie inom smärtlindring.

Läs mer
2022-11-20

Lusten ser inga hinder

Genom att lyfta fram autentiska berättelser om lust och sex och hos personer med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom vill projektet “Min sexualitet min rätt” bredda synen på hur och vem som kan njuta. Projektet drivs av Funktionsrätt Sverige och RFSU.

Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet