Filmer och poddar

Här kan du få tips på intressanta filmer och poddar ("radiointervjuer"), som kan vara av intresse när du lever med polyneuropati, som egen diagnos och som anhörig

Kort film som beskriver hur polyneuropati kan upplevas.

Föreläsning av Ivan Kmezic, specialistläkare inom neurologi vid Karolinska universitetssjukhuset och forskare vi Karolinska institutet. Han tar upp följande områden; översikt av olika varianter av polyneuropati, behandlingsmöjligheter samt forskningsnyheter.

Att leva med polyneuropati: Katarina berättar om sitt liv

Polyneuropati - neurologen Kristin Samuelsson intervjuas om sjukdomsforskningen

 

Nyheter om polyneuropati

2022-10-14

De fick tejpa upp så jag kunde titta med båda ögonen

Lena Bergsten drabbades av GBS, en ovanlig form av polyneuropati. På några timmar gick hon från fullt frisk till att bli helförlamad, kroppens organ slutade att fungera. Lena räddades till livet men när hon vaknade upp, fullt medveten, kunde hon bara blinka med ena ögonlocket. Sedan dess har mycket hänt och Lena Bergsten berättar om hur hennes liv i dag ser ut.

Läs mer
2022-10-11

Smärtrehab får patienter att aktivera sig igen

Att leva med långvarig smärta kan påverka hela livet. Smärtan är en individuell känsla som skiljer sig åt från person till person, men som ofta leder till social isolering, depression och långa sjukskrivningar. På rehabiliteringsmedicin i Lund arbetar arbetsterapeuterna aktivt med att försöka få sina patienter att återigen aktivera sig trots att de har ont.

Läs mer
2022-10-05

Om smärta - När kunskap sprids vill fler forska

Nanna De Rezende Strander är sektionschef inom högspecialiserad smärtvård vid Karolinska universitetssjukhuset och berättar för Neuro om vad som sker inom polyneuropatiområdet.

Läs mer
2022-10-05

Vanja med CMT: Jag ser ljust på framtiden

35-åriga Vanja Eliasson diagnostiserades med CMT, Charcot-Marie-Tooth, när hon var 20 år. Beskedet gjorde henne ledsen. Men samtidigt var det en befrielse.

Läs mer
2022-09-28

Inspirerande helg vid nätverksträff om CMT

Träning, föreläsningar, samtal och utflykter – aktiviteterna var många när en grupp personer med den sällsynta diagnosen CMT träffades i Stockholm under en långhelg i september 2022.

Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet