Ordförandebloggen

Neuroförbundets ordförande - Lise Lidbäck kommunicerar sina tankar här på ordförandebloggen.

Gå med i Neuroförbundet

För bara 32 kronor i månaden får du tillgång till råd, stöd och nätverk.

Jag vill gå med idag!
 

Alla nyheter

2017-11-16

En hink vatten släcker inte en övertänd LSS-lagstiftning!

Det pågår ett krig i Sverige. Det är svårt att föreställa sig detta i en demokrati som på alla sätt säger sig värna mänskliga rättigheter, men så är det. Det har pågått länge, men det är först nu som de pågående striderna om rätten att leva som andra på allvar har blivit ett begrepp för det svenska

Läs mer
2017-11-01

Sveriges Funktionshinderrörelse är enad i den här frågan

"Moster Vivan hade MS. Hon låg sedan 10 år tillbaka sängbunden på andra våningen i min barndomskamrats hem. Det var sent 60-tal och runt om i Sverige fanns det många som i likhet med moster Vivan blev vårdade i hemmet av anhöriga. Det enda alternativet som fanns var långvården."

Läs mer
2017-10-03

Det gäller att se möjligheter istället för hinder

Tillsammans - det ligger en enorm kraft i detta ord. "Tillsammans" var vårt kongresstema och det ligger en enorm kraft i innebörden av detta ord.

Läs mer
2017-08-28

Det kan hända vem som helst - därför angår det oss alla

Det händer inte mig. Den tanken har nog slagit oss alla många gånger, när vi ser sjukdomar och annat elände omkring oss. Kanske är det också nödvändigt att kunna värja sig med sådana här tankar för att inte stora delar av det dagliga livet ska försvinna för oro för sådant som kanske aldrig händer.

Läs mer
2017-08-17

Den 8-10 september är det dags för Förbundskongress igen!

En alldeles fantastisk sommar, låt vara med lite skiftande väder börjar gå mot sitt slut. Det går att ana den krispiga klara höstluften, även om vi förhoppningsvis har ytterligare några härliga sommarveckor kvar. På förbundskansliet är de flesta av kollegorna tillbaka och vi är redo att starta en ov

Läs mer