Filmer och poddar
Här kan du få tips på intressanta filmer och poddar ("radiointervjuer"), som kan vara av intresse när du lever med polyneuropati, som egen diagnos och som anhörig
Kort film som beskriver hur polyneuropati kan upplevas.
Två föreläsningar med Ivan Kmezic, specialistläkare inom neurologi vid Karolinska universitetssjukhuset och forskare vi Karolinska institutet.
Han tar upp följande områden; översikt av olika varianter av polyneuropati, behandlingsmöjligheter samt forskningsnyheter.
Inspelning från polyneuropatidagen 2023
Textad inspelning från 2020
Träning vid polyneuropati. Vad och hur bör vi träna med polyneuropati? Inspelning från polyneuropatidagen 2023 med Sandra Magnusson och Monika Silén fysioterapeuter från Neuro Campus.
Forskning om neuropatisk smärta och nya behandlingsmöjligheter, Magnus Thordstein, universitetssjukhus-överläkare och forskare (docent, bitr. lektor) inom Klinisk neurofysiologi vid Universitetssjukhuset i Linköping föreläser 2021.
Att leva med polyneuropati: Katarina berättar om sitt liv
Polyneuropati - neurologen Kristin Samuelsson intervjuas om sjukdomsforskningen
Debatt: Rädda den nya neurologi- och strokevården
Vi är djupt oroade för den framtida neurologi- och strokevården på Ryhov. "Döm om vår förvåning när vi nyligen fick besked om ett förestående beslut som innebär att den neurologiska verksamheten inte får flytta in i de nya lokaler, som håller på att byggas efter de behov personer med neurologiska sjukdomar har." Neuromedlemmarna Emma Åverling och Josefin Kowalsson i debattartikel på jp.se.
Bristen på neurologer slår mot icke akuta patienter
Lyssna på Neuro Kronobergs ordförande Jennie Hedrén Hasselros, i ett inslag från P4 Kronoberg.
Tore drabbades av ovanliga diagnosen Guillain-Barrés syndrom
Med Antons hjälp kan Tore gå igen. För ett och ett halvt år sedan säckade Tore ihop då han skulle kliva upp ur sängen. Benen bar inte längre. Tore hade drabbats av den ovanliga sjukdomen Guillain-Barrés syndrom. All funktion under midjan slogs ut. Trots flera månaders sjukhusvistelse kom han hem och var helt sängliggande, förlamad från midjan och neråt.
Nytt läkemedel vid Skelleftesjukan får klarsignal efter prisförhandlingar
NT-rådet rekommenderar en av de två nya genterapierna mot Skelleftesjukan men säger nej till den andra. Tegsedi kan användas vid ärftlig transtyretinamyloidos (Skelleftesjukan).
Forskning om neuropatisk smärtas orsak fick stort Neurofondsbidrag
Smärt- och Rehabiliteringscentrum i Linköping får ett av Neurofondens två stora forskningsbidrag 2019 för forskning om långvarig neuropatisk smärta. -Det är en spännande dimension att få forskningsbidrag från en medlemsorganisation som Neuro, där många lever med neuropatisk smärta, säger forskaren