Rött båthus nere vid vattnet vid Mättinge fritids- och rekreationsanläggning. Bild Mättinge.
Båthus Mättinge. Bild används med tillåtelse av Mättinge/Valjeviken.

Mättinge fritids- och rekreationsanläggning

Du kan fortfarande hyra stugor på Mättinge - stugor för en familj med självhushåll finns fortfarande tillgängliga i dessa pandemitider. Naturligvis bör Folkhälsomyndighetens rekommendationer alltid följas vad gäller resor inom Sverige!

På Mättinge utanför Trosa - där vi var på kurs för några år sedan - kan du hyra en väl anpassad stuga, en vecka eller någon helg. Nu när inga större samlingar - och följaktligen inga kurser - är att tänka på.

Mättinge är en fritids- och rekreationsanläggning som ägs av Valjeviken. I stugorna har man eget hushåll. Ligger vid havet och nära till skogen.

Läs mer på: https://mattinge.valjeviken.se

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida vad som gäller vid resor och tillfällig vistelse på annan ort

"Du har ett personligt ansvar att resa så smittsäkert som möjligt, dvs. att du gör det du kan för att inte bli smittad eller smitta andra. Har du symtom som kan bero på covid-19 bör du inte resa alls. Du bör även begränsa nya nära kontakter och umgås i en mindre krets under resan och på resmålet.

Det är viktigt att du planerar för att kunna ta hand om dig själv om du skulle bli sjuk på ditt resmål. Blir du sjuk på annan ort bör du antingen isolera dig och stanna kvar där du befinner dig tills du är frisk igen, eller ta dig hem själv på ett säkert sätt, med minsta möjliga risk för att smitta andra. Tänk också igenom vad du gör om någon i sällskapet blir sjuk."