En av bassängerna och en av byggnaderna på rehabiliteringsanläggningen Vintersol mot en blå himmel och med några palmer i bakgrunden. Foto.
Rehabiliteringsanläggningen Vintersol på Teneriffa. Bild: vintersol.com

Vintersol

På Vintersol finns mer än 55 års erfarenhet av rehabilitering. Anläggningen invigdes 1965 av en svensk stiftelse på Teneriffa som var övertygad om att det varma klimatet skulle vara positivt för neurologiskt sjuka.

Verksamheten vid Vintersols anläggning på Teneriffa har ju varit stängd, men hur det ser ut just nu kan du läsa mer om  på Vintersols hemsida.

Enl. uppgift 220330: Styrelsen i Stiftelsen Vintersol besökte anläggningen på Teneriffa: "Nu är det öppet ’på riktigt’ igen. Vi gläds med alla patienter som får komma hit. (Om din region inte vill bevilja rehabiliteringsresor utomlands, gör din röst hörd. Det är valår.)"

Enl. uppgift 220310: "Slutet av 2021 och 2022 har vi haft ett fåtal inneliggande patienter, dock för det mesta har det varit privatbetalande patienter. Vi kommer förmodligen att ha ett avtal med Värmland, men vi vet inte om det blir 2022 eller 2023."

Stiftelsen Vintersols hemsida kan också innehålla mer information, så läs mer här!