Remissvar och yttranden

På denna sida kan du ta del av de olika remissvar och yttranden som Neuroförbundet skrivit.

Längre ner under relaterade nyheter finns länkar till de senaste årens remissvar och yttranden. Vi har samarbetat med Funktionsrätt Sverige i ett flertal av dem.

 

Relaterade nyheter

Jämlik hälsa
2017-11-30

Nästa steg mot en mer jämlik hälsa (1)

Läs mer
Mänskliga rättigheter
2017-10-25

Synpunkter på På lika villkor

Det finns en rad politiska beslut som pekar i samma riktning: för att ge alla förutsättningar att tillgodogöra sig sina mänskliga rättigheter måste hjälpmedelsförsörjningen fungera så att den enskilde har tillgång till ändamålsenliga hjälpmedel, tekniker och metoder. På lika villkor! ger en bra bild

Läs mer
2016-10-14
2016-10-14

Synpunkter på Utvidgat skydd mot diskriminering i form av bristande tillgänglighet

- Neuroförbundet tillstyrker den föreslagna ändringen. - Neuroförbundet menar dessutom att, juridisk definition av skälighet i enlighet med FN-kommittén yrkande, måste fastställas. - Neuroförbundet efterlyser fortsatt förändringsarbete för att reducera möjligheterna att med hjälp av skälighetsbedömningar undvika att vidta åtgärder. - Neuroförbundet föreslår information om när lagen faktiskt gäller och exempel på bra åtgärder. Kulturdepartementet 103 33 Stockholm ku.registrator@regeringskansliet.se anna.scholin@regeringskansliet.se

Läs mer
ms & parkinson
2016-04-04

Remissyttrande: Socialstyrelsens förslag till nationella riktlinjer

Alla med neurologisk diagnos har behov av rehabilitering. Rehabiliteringen ska vara både livslång och livsinriktad. Upprättande av en individuell rehabiliteringsplan och teamarbete är förutsättningar för bra rehabilitering.

Läs mer
Rapport 2014:38
2015-09-30

Synpunkter på Översyn av lagen om bostadsanpassningsbidrag m. m. Rapport 2014:38

Neuroförbundet har inbjudits att lämna synpunkter på rubricerat förslag. Vi är en rikstäckande organisation av och för personer med neurologiska diagnoser. Dessa diagnoser kan leda till nedsatt rörelseförmåga men också medföra kognitiva svårigheter, extrem känslighet, inkontinens med mera.

Läs mer