Bussresa till Valjeviken 16-18 juni 2017

Ett aktivt liv trots diagnos var temat för årets medlemsresa till Valjeviken.

Resa med NEURO-förbundet i Västervik

På fredagsmorgonen satte sig 25 medlemmar plus chauffören Johan på Ädelforsbussen/Nilsbuss, en anpassad buss för resenärer med funktionshinder. Kosan ställdes mot Sölvesborg och folkhögskolan Valjeviken, där skulle vi tillbringa helgen. Vi har varit där tidigare under många år.

De senaste två åren har vi varit i Mättinge (ägs av Valjeviken) utanför Trosa. Men nu var vi åter i Valjeviken. Resan var upplagd som en kurs av vår kassör Hans Tedesjö och Eric Sandström på Valjeviken. Kursen ”Ett aktivt liv trots en diagnos”, och den var faktiskt aktiv från början till slut. Thomas Manfredh fungerade som reseledare med hjälp av en del andra medlemmar och ledsagare.

Väl framme åt vi en god lunch och därefter fick vi en presentation av Valjeviken och helgens program. Föreläsningar blandade med aktiviteter såsom Vikten av fysisk aktivitet, Tips och trix kring uteliv för den som har en funktionsnedsättning, Avslappning för neurologisk påverkade muskler och hjärna. Vattengympa inledde lördagens program vilket är en del av rehabilitering, därefter fick vi prova på olika hjälpmedel såsom rullstolar, cyklar sittande och halvliggande. En positiv ”prova på” aktivitet var att träna koordination och kognitiva förmågor genom rytm- och instrumentspel. Vi fick också prova på att med rullstolar spela ”fläskboll” – och där kom verkligen vinnarinstinkten fram!

På söndagsförmiddagen tog kurator Bengt Andersson hand om oss och pratade om Kris och sorg, när livet förändras. Det var ju inte bara föreläsningar, på fredagskvällen samlades deltagarna runt ett mysbord fyllt av chips och andra godsaker samt en quiz. På lördagskvällen samlades deltagarna i nya matsalen där Eric och Emanuel Sandström underhöll med härlig musik blandat med ostbricka med diverse tillbehör, prisutdelning för en tipsrunda samt en ny omgång med quiz. Under hela vistelsen serverades mycket god mat och fika.

Efter söndagslunchen satte sig deltagarna i bussen för hemfärd till Västervik.

Alla var jättenöjda efter dessa dagar tillsammans och ser fram mot nästa resa. Nästa sammankomst är sommaravslutning på Kröngården i Vimmerby den 8 juli.

Referent/Thomas Manfredh

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet