Lever du med en muskelsjukdom?

Lever du med en muskelsjukdom? Eller är du anhörig eller vän till någon med en muskelsjukdom? Då har du kommit rätt till vårt nationella NMD-nätverk.

Kära medlem i Neuro,

Lever du med en muskelsjukdom? Eller är du anhörig eller vän till någon med en muskelsjukdom? Då har du kommit rätt till vårt nationella NMD-nätverk. Vårt mål är ett forum där vi både kan stötta varandra och lyfta frågor som berör oss som lever med muskelsjukdomar runt om i Sverige.

Genom det här NMD-nätverket vill vi synliggöra de neuromuskulära diagnoserna. Vi är 4000 personer i Sverige som lever med en neuromuskulär diagnos och hittills är cirka 700 olika diagnoser dokumenterade. Det innebär att nästan alla räknas som sällsynta diagnoser.

Vi vill sprida kunskap om hur det är att leva med neuromuskulära sjukdomar och vara ett kontaktnät och stöd för varandra.

Vi träffas regelbundet en gång i månaden via Zoom för en stund tillsammans där vi samtalar kring erfarenheter, frågor och tips som berör oss i både i stort och i smått.

Det finns mer information på Neuros diagnossidor ”Neuromuskulära sjukdomar (NMD) Neuromuskulära sjukdomar (NMD) | Läs om forskning & behandling - neuro.se | Neuro I menyn till höger hittar du ”digital NMD-fikaträff” Neuros nationella NMD-grupp | Neuro

Vi har en Facebook grupp "Neuros nationella NMD-grupp". https://www.facebook.com/groups/308876404115981/

På onsdag den 23/2 klockan 18-19:30 är nästa träff. Vi har tema resor ”Välkommen att dela erfarenheter och tips om resor  i Sverige, utomlands, flyga, buss, tåg, båt, färdtjänst, riksfärdtjänst… sommar som vinter. Packning, bra att ha med, handbagage, läkemedel, hjälpmedel med mera. Berätta om dina erfarenheter eller ställ en fråga.”

Skulle du ha förhinder på onsdag så gå med i Facebookgruppen så missar du inte information om kommande träffar som bland annat är den 23/3 med tema träning och en föreläsning med en fysioterapeut från Valjeviken.

Varmt välkommen önskar vi i den nationella NMD-gruppen

Anette, Caroline och Karsten