Alla nyheter

2022-02-01

Digitalt museum på Värmlands Museum

Värmlands Museums samlingar består av arkeologiska och kulturhistoriska föremål som t. ex. konst, fotografier och dokument. På Digitalt Museum visas valda delar ur samlingen digitalt, likaså visas highlights ur samlingarna där du kan följa med på en visning av utvalda verk ur museets konstsamling.

Läs mer
2022-01-28

Medlems-nytt nr 1/2022

Pandemin tar ett nytt grepp och vi får ställa om igen! Vintern betyder samtidigt att vi inte kan vara utomhus vid alla möten. Vi fortsätter - hur som helst - vårterminen med ännu ett årsmöte i digital form.

Läs mer
2022-01-14

Fritidsbanken

På Fritidsbanken lånar du sport- och friluftsutrustning gratis i 14 dagar.

Läs mer
2021-12-06

Norrbacka-Eugeniastiftelsen

Stiftelsen beviljar bidrag till personer som har varaktig fysisk rörelsenedsättning som inte beror på normalt åldrande. Barn och ungdomar har företräde. Personer med enbart annan funktionsnedsättning är inte berättigade till bidrag.

Läs mer
2021-11-08

Felix Neuberghs stiftelse

Doktor Felix Neuberghs stiftelse är bara en av de fonder och stiftelser där du kan försöka söka medel för "Vård och hjälp till i Sverige boende behövande ålderstigna, sjuka eller handikappade".

Läs mer
2021-10-22

Medlems-nytt nr 3/2021

Vi ställer inte in - vi ställer om! Ja, aktiviteterna blir som ni förstår fortfarande mestadels digitala i höst. Även Neuros kongress 10-12 september genomfördes digitalt, med ombud från hela Sverige, där Lise Lidbäck enhälligt omvaldes till förbundsordförande i ytterligare 4 år.

Läs mer
2021-08-30

Trivselaktivitet tillsammans med lokalföreningarna i länet!

Lördagen den 14 augusti samlades medlemmar från Neuro Karlstad med omnejd tillsammans med medlemmar från Neuros lokalföreningar i Arvika, Kristinehamn och Säffle-Åmål.

Läs mer
2021-05-21

Digital intervju om forskning kring fatigue och MS

MS-dagen närmar sig och ifjol uppmärksammade Neuro MS-dagen med en digital intervju om en forskningsstudie för att motverka symtomet fatigue. Det kallas även hjärntrötthet och är ett vanligt symtom för alla som lever med MS - multipel skleros.

Läs mer
2021-04-15

Digital föreläsning om neuropatisk smärta

Neuro startar veckan med Neuropromenaden genom att bjuda in till en lärorik digital föreläsning om en forskningsstudie kring neuropatisk smärta. Ett symtom som är vanligt vid diagnosen polyneuropati, men det förekommer även vid flera neurologiska diagnoser som exempelvis MS.

Läs mer
2021-03-29

Tips om kläder för funktionshindrade

Här presenteras olika länkar till butiker med specialinriktning på funktionshindrade.

Läs mer