Vattengymnastik Sjukhusbassägen

Kom och träna vattengympa med oss och stärk kropp och själ.

* MÅNDAGSGRUPPEN: grupp 1 insläpp 18.00 Start 2/9 

* MÅNDAGSGRUPPEN grupp 2 hårda passet insläpp 19.00.  

* ONSDAGSGRUPPEN: Start 4/9 insläpp 17.30. 

* TORSDAGSGRUPPEN: Start 5/9 insläpp 17.00. 

Om du är vill vara med anmäl dig snarast på föreningens mail. Även ni som anmält er i våras behöver svara!

E-post: varberg-falkenberg@neuro.se 

Begränsat antal platser!

Kostnad för medlem 800 kr /15 ggr (ord. 1500 kr), resten subventionerar föreningen , betalar du in på 5834–5984 (skriv namn + vattengympa)

Vilka är hälsofördelarna med att träna vattengympa?

Om man har svårt att träna på land kan träning i vatten vara ett bra alternativ.

1. Skonsam träning

Vattengympa är ett skonsamt träningssätt. Även personer med värk kan ha glädje av träningen, då rörelse i vatten inte belastar lederna och musklerna lika hårt.

Trots skonsamheten ger träningen starkare och uthålligare muskler, vattnet bjuder nämligen på ett förvånansvärt stort motstånd.

En stor fördel med träningsformen är att man enkelt kan anpassa den efter hur mycket man orkar eller bör ta i.

Det innebär ju att om man är fit for fight kan man ta i nästan hur mycket som helst och på så sätt få ett rejält träningspass.

2. Ökad rörlighet

Inte bara det att vattengymnastik kan göra att man känner sig rörligare i stunden, sett i ett långsiktigt perspektiv kan bassängträningen göra att man får ökad rörlighet i kroppen.

Eftersom vattengympa fokuserar mycket på core – det gäller att stå stadigt i bassängen – kan man också få ökad stabilitet.

3. Lägre blodtryck

Vattengymnastik har visat sig ha en positiv effekt på såväl blodtrycket som på hjärt- och kärlhälsan. Rörelse är livsviktigt!

4. Minskad stress

Minskad stress är en annan hälsofördel med att träna vattengympa. Träning kan över lag ha en positiv effekt på psykiska besvär och psykisk ohälsa.

Den positiva effekten kan ske på ett kemiskt plan, det vill säga att må-bra-hormoner frigörs. Den kan även göra att spänningar i nacke och axlar minskar på direkten.