Nyheter & aktiviteter

En viktigt del av vårt arbete är att hjälpa våra medlemmar att bryta en ofrivillig isolering. Därför arrangerar vi flera sociala och trivsamma aktiviteter under året. I vår lokalavdelning vet vi att det kan vara mycket påfrestande att leva med en neurologisk sjukdom. Våra sjukdomar syns ibland men kan också vara helt osynliga, symtom vi känner av syns inte utanpå. Vi blir lätt socialt isolerade och orkar ibland inte göra det vi gjorde tidigare eller vill kanske helt enkelt inte vill visa hur sjukdomen begränsar oss. Våra sjukdomar gör också att vi kan bli oförmögna att arbeta fullt ut , eller att vi får sluta arbeta i förtid och det ger en ansträngd ekonomi. Det är därför vi har som målsättning att erbjuda våra medlemmar hälsofrämjande och sociala aktiviteter till subventionerade priser. Vi finns också tillgängliga för våra medlemmar för samtal och frågor. Förutom aktiviteterna i detta programblad erbjuder vi träning såväl i vatten som på land i samarbete med Reumatikerförbundet och bröstcancerföreningen. Det finns också stavgång/ promenad/ rullstolspromenad flera gånger i veckan. Träningen är anpassad och du deltar med den förmåga du har. Är du intresserad av att hjälpa oss vid våra aktiviteter eller har någon idé om aktiviteter som du saknar blir vi i styrelsen glada & tacksamma, vi behöver bli fler för att orka. Hör av dig till någon i styrelsen eller skicka mail till varberg-falkenberg@neuro.se

 

Alla nyheter

2023-11-28
2023-11-28

Foton från aktiviteter

Läs mer
2023-11-22

Vad är viktigt för dig när du söker vård? Gå in och gör din röst hörd!

Nu kan du via Region Hallands hemsida ge dina synpunkter på vården och vad du anser är viktigt när du söker vård.

Läs mer
2023-11-11

Dags för julmat

Läs mer
2023-10-30

Föreningsmässa 2023 Varberg

En meningsfull fritid för alla

Läs mer
2023-10-12

Panelsamtal ”Vägen framåt – Livet är nu”

Fredagen den 6 oktober bjöd Neuro Halland i samverkan med Högskolan i Halmstad in till ett panelsamtal om att drabbas av och leva med neurologiska sjukdomar och skador. Nu finns möjlighet att följa det inspelade panelsamtalet via Neuro Hallands Youtube-kanal.

Läs mer
2023-10-11

Föreläsningar och politikerdebatt

Hjärnan i centrum fortsatte onsdag 4/10 med givande föreläsningar och regionpolitikerdebatt i Klarasalen på Stadsbiblioteket i Halmstad.

Läs mer
2023-10-05

Inspirerande föreningsdag

Ett välbesökt Halmstad Arena vid Hjärnan i centrum när 41 föreningar inom hälsa, funktionshinder, idrott, kultur och fritid bidrog till gemenskap, glädje och gnista.

Läs mer
2023-09-18

Medlemsblad hösten 2023

Neuro Hallands medlemsblad för hösten har nu skickats ut till medlemmarna.

Läs mer
2023-08-29

Hjärnan i centrum

Under höstens neurodagar kommer ett antal aktiviteter genomföras under rubriken Hjärnan i centrum.

Läs mer
2023-08-29

Trivsam medlemsträff

Heldag för Neuro Hallands medlemmar i Villa Pollux, Halmstad.

Läs mer