Alla nyheter

2023-01-15

Neurorapporten 2020

Årets Neurorapport bekräftar återigen hur eftersatta möjligheterna är för våra medlemmar att få tillgång till adekvat rehabilitering. Läs mer här.

Läs mer
2023-01-15

Aktivitetsersättning

Aktivitetsersättning är en ersättning som du kan få om du är mellan 19 och 29 år och har en sjukdom eller en funktionsnedsättning som gör att du inte kan arbeta under minst ett år. Under tiden med aktivitetsersättning kan du få stöd och hjälp med att kunna börja arbeta.

Läs mer
2023-01-15

Glöm inte att söka bostadstillägg

Många känner inte till att man är berättigad eller också har de inte förmåga att få ihop en ansökan, säger Tina Malmberg vid Riksrevisionen. Här kan du själv göra en preliminär beräkning för att se om du är berättigad ersättning.

Läs mer
2023-01-15

Arbete

Om du har en funktionsnedsättning kan du få olika typer av stöd för att förbättra dina möjligheter på arbetsmarknaden. .

Läs mer
2023-01-15

Bilstöd

Bilstöd är bidrag till dig som har en varaktig funktionsnedsättning och har stora svårigheter att förflytta dig eller att åka med allmänna kommunikationer. Här finner du information om hur det går till att ansöka.

Läs mer
2023-01-15

Bostadsanpassning

Ansökan om bostadsanpassningsbidrag gör du i din hemkommun Oftast behövs ett intyg som styrker din funktionsnedsättning och de behov som du har i bostaden. Här kan du läsa mer om bostadsanpassning och vart du vänder dig i din hemkommun.

Läs mer
2023-01-15

Färdtjänst

Här kan du läsa mer om de regler som gäller för färdtjänst och vart du vänder dig med din ansökan.

Läs mer
2023-01-15

Glöm inte att söka bostadstillägg.

Vad som räknas in i beräkningsunderlaget som ligger till grund för beslut kan man ta del av genom information som finns hos försäkringskassans webbplats.

Läs mer
2023-01-11

Insatser

På den här sidan kommer du att finna aktuell samhällsinformation som kan vara till hjälp för dig. Klicka dig vidare på sidorna till din kommun för att hitta rätt kontaktperson.

Läs mer
2020-08-05

Träna hemma med Parasport

ParaPepp är digital träning som vänder sig till personer med funktionsnedsättning. Syftet är att inspirera till motion och rörelse som med få hjälpmedel går att utöva på hemmaplan.

Läs mer