En mikrofon som ligger på julglitter och annat julpynt och väntar på att bli upplockad för att användas vid ett jultal.
Julhälsning från Neuro Uppsala-Knivsta. Bild: Samantha Hurely, Burst.

Ordföranden har ordet

En julhälsning från Neuro Uppsala-Knivsta och en tillbakablick över året som inte blev som man tänkt sig.

- Året 2020 har ju varit väldigt speciellt med en pågående pandemi att ta hänsyn till, säger Bosse Wedin, ordförande i Neuro Uppsala-Knivsta. - Vi hade planerat in många aktiviteter under våren och försommaren, men när pandemin kom fick vi ställa in evenemang eller skjuta upp dem till bättre tider. Tack vare att Neuroförbundet hade inlett en satsning på digitalisering så kunde vi få stöd och hjälp att ställa om våra aktiviteter från fysiska möten till digitala! 
 
Bosse Wedin menar att Neuroförbundets utbildning i bland annat Microsoft Teams har hjälpt styrelsen i Uppsala-Knivsta mycket. I Microsoft Teams har man utan kostnad kunnat ha digitala styrelsemöten, föreläsningar och medlemsträffar med många deltagare online. Bland annat ordnades Neuropromenaden i maj på ett nytt sätt, det blev enskilda promenader som samlade in cirka 4 500 kronor till Neuroförbundets forskning.
 
- Det är inte bara styrelsen som haft nytta av de nya digitala verktygen, säger Bosse. Aktivitetsgruppen har kunnat ordna många aktiviteter online under året och det har varit bra för våra medlemmar. - Många som tillhör en riskgrupp kan känna sig isolerade under pandemin, fortsätter han, men nu har vi haft både nationaldagsfirande, quiz-kvällar och medlemsträffar med musikunderhållning online vilket varit uppskattat. Vi ordnade till och med en konferens om Polyneuropati där deltagare från hela Sverige var med! 
 
Fördelen med att ha föreläsningar digitalt är att man kan delta i andra lokalföreningars evenemang och att man kan bjuda in andra föreningar till aktiviteter som Neuro Uppsala-Knivsta ordnar. Även när pandemin är över så kommer vi nog att ha en del möten över nätet, tror Bosse, nu när man har lärt sig tekniken. Det kan ju vara skönt att inte behöva resa så mycket!
 
- Vi ser ändå fram emot att under nästa år kunna ordna mer aktiviteter ”som vanligt” när Coronapandemin så småningom är över, avslutar Bosse. Nu önskar jag och styrelsen alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År!