En kvinnas och en mans händer om håller löst i varandra.
Närstående i nöd och lust - var med på konferensen. Foto: Min An, Pexels.

Konferens – Närstående i nöd och lust

När en person drabbas av en olycka eller får en diagnos så berörs även de närstående. Neuro Uppsala-Knivsta ordnar en konferens online om hur man kan hantera det.

När någon råkar ut för en olycka eller får en diagnos så påverkas även de närstående. De kan till och med ha det svårare än den som drabbats. Under Coronapandemins påtvingade isolering kan situationen för många bli ännu svårare.https://youtu.be/BUYUY0sZEuM

 

Vänligen godkänn marknadsförings cookies för att kunna se videon

  • Tid: Klockan 11.00-16.00 torsdag 21 januari 2021.
  • Plats: Online (länk nertill på sidan). 

Konferensen vänder sig till dig som är närstående till en person med funktionsnedsättning på ett eller annat sätt, och till dig som själv är drabbad. Föreläsare är Renée Torndahl, samtalsterapeut, CeraDeTi Rehab AB. Renée Torndahl är socionom och KBT-terapeut och har lång erfarenhet av möten med personer med diagnos och deras närstående.

De svåra frågorna

Programmet har tre föreläsningar och korta pauser kommer att läggas in under dessa. Moderatorer är Catharina Wedin och Alf Willén från styrelsen i Neuro Uppsala-Knivsta.

  • 11.00- 12.30 Om att vara drabbad och meddrabbad, om sorg och sorgbearbetning, om kommunikation, hinder i kommunikationen och förbjudna tankar
  • 12.30-13.00 Lunch
  • 13.00-14.50 Om närhet - fysiskt, socialt och mentalt
  • 14.50-15.00 Fikapaus
  • 15.00-16.00 Att söka hjälp - hur och var får man hjälp?

Länk till konferensen

Anslut gärna lite tidigare så du vet att ljud och bild fungerar för dig. Under konferensen kommer deltagarnas mikrofoner att stängas av men det går bra att ställa frågor i en chatt.

Alla medlemmar i Neuro och deras närstående är varmt välkomna!