Nyheter och samhällsinformation
Här finner du aktuella länkar till hemsidans innehåll olika event och samhälles information som du som medlem kan ha användning av.
Rehabilitering
Kommunen och Region Värmland har olika ansvarsområden för hälso- och sjukvård, där också rehabilitering ingår. Här följer närmast exempel på rehabilitering där Region Värmland är huvudman. Längre ner på sidan finner du länkar till andra aktörer och kontaktpersoner i din kommun.
Tandvårdsstöd ett skydd mot höga kostnader.
Det statliga tandvårdsstödet består av allmänt och särskilt tandvårdsbidrag, samt högkostnadsskydd. Det finns som ett skydd mot höga kostnader, för att stimulera till förebyggande tandvård samt för att ge ökat stöd till dig med ökad risk för sämre tandhälsa på grund av din funktionsnedsättning.
Vårdbidrag
Vårdbidrag är ett stöd för dig som förälder som behöver vårda ett barn med funktionsnedsättning eller långvarig sjukdom. Vårdbidrag söker du hos försäkringskassan.
Ledsagarservice
Syftet med ledsagning är att bryta isolering och öka möjligheten till aktiviteter utanför hemmet. Här finner du direktlänkar till kontaktuppgifter i din kommun.
Hjälpmedel
Neurologisk diagnos berör livets alla områden. Hjälpmedel för att underlätta vardagen är ett av dessa områden och vi vill gärna ge dig stöd för att du ska hitta rätt.
Merkostnadsersättning
Merkostnadsersättning är pengar du kan ansöka om att få om du har en funktionsnedsättning eller sjukdom som gör att du behöver hjälp i vardagen eller har merkostnader. Vad som räknas som merkostnader finner du information om på försäkringskassans webbplats.
LSS-Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade
Om du har en omfattande funktionsnedsättning har du rätt att ansöka om stöd för att kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. Det är syftet med Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.
Har vården och samhället avsexualiserat människor med fysiska funktionsnedsättningar ?
Maria Westerlund, som har en ryggmärgsskada, pratar om sex och normer tillsammans med Stefan Balogh, arbetsterapeut och sexolog, och Axel Brattberg, neurolog och sexolog
Temaprogram om sex och lust.
Vad gör jag om jag har mindre lust än min partner? Jag kan inte få stånd, vilken hjälp finns? Varför gör det så ont vid samlag? Medverkar gör Malena Ivarsson och Kalle Norwald, båda sexologer, och doktor Karin Granberg. Programledare: Sofia Rågenklint.
Mäns sjukdomar
Temaprogram om sjukdomar som drabbar män. Medverkar gör Kent Lewén, ordförande i Prostatacancerförbundet, Katarina Tomic, specialist i urologi, och doktor Karin Granberg.