Stora Kornö 2008

Stora Kornö i maj 2008

Den 23 maj, när solen stod högt på himlen, gjorde NHR Måsen en oförglömlig resa till Stora Kornö i Lysekils kommun.
På Stora Kornö har Friluftsfrämjandet en kursgård, där vi hade bokat helinackordering för helgen. Kursgården förestås av Anita och Knut Wireby. Dessa underbara personer servade oss med mat och dryck på ett överdådigt sätt hela helgen. Vi ankom till ön på fredag eftermiddag. När vi installerat oss i våra rum åt vi en god middag. Resten av eftermiddagen rörde vi oss runt, ibland den pittoreska bebyggelsen. Vi fick, på fredagskvällen, tillfälle att se en film om Kornöarna både Lilla och Stora. Där berättades bland annat att husen på ön, som är ett femtiotal, än i dag ägs av ättlingar till den ursprungliga befolkningen. I dag finns ingen reguljär båttrafik till öarna. På öarna finns ingen åretruntboende.

På lördagen utforskades andra delar av ön. Lördagskvällen bestod av grillning i trädgården och goda samtal kring grillen.
Efter en avslutande lunch, på söndagen, väntade en båtresa hemåt.

Vi resenärer, som var 11 till antalet, hade under denna fantastiska helg tillbringat dagarna med att njuta av de ljud och de synintryck och de dofter som vi i vår vardag inte hinner uppfatta. Stärkta av detta och den gemenskap vi upplevde återvände vi till fastlandet på söndagseftermiddagen.
Eivor Lundin