En bild med två män, en kvinna  i rullstol och en vit pudel sittandes vid ett bord. Foto.
Funkibator engagerar sig för Ukraina! Foto: Används med tillåtelse av Funkibator.

Funkibator engagerar sig för Ukraina!

Funkibator arbetar med utvecklingsfrågor inom området funktionsnedsättning, men är som alla nu helt upptagna med att hjälpa personer från krigets Ukraina!

Funkibator skriver på sin Facebooksida:

"Funkibator träffade Dmytro söndagen den 13/3. Han är talesperson och ordförande för en stor funktionsnedsättningorganisation i Ukraina.

Han hade precis fått sin anpassade lägenhet i Kiev, precis när bomberna började falla. Han fick så släppa allt han arbetade med för att istället köra skytteltrafik in och ut ur Ukraina med personer med olika funktionsnedsättningar.

I Polen har han med kollegor nu samlat ihop 100-200 personer som behöver komma vidare. Polen kan inte tillgodose anpassningar och deras behov mycket längre.

Dmytro kom hit till Sverige för att träffa oss och få hjälp med samordning samt kontakt med organisationer och nyckelpersoner över Sverige som på många olika sätt kan hjälpa till. Information och kontakt är tagna med verksamheter som Furuboda, Valjeviken, Ädelforsen, Mättinge, Ågrenska, Bräcke diakoni samt flera riksförbund. Nu börjar vi sakta stödja upp och hjälpa till i det här samordningsarbetet."

 

Har också tänkt på hur personer med olika funktionsnedsättningar ska kunna ta sig fram i det kaotiska läge som råder i ett krig. Tur att ni finns!