Neurologi i Sverige

Neurologinyheter från NIS - Vecka 3 2022

 
 

Neurologinyheter från NIS - Vecka 3

Här är veckans neurologinyheter och aktuella utbildningar!

Nyhetsbrevet är endast avsett för personer inom sjukvården och läkemedelsindustrin.


 Aktuella utbildningar
och webinars inom neurologiområdet

Bättre strokerehab med smarta glasögon

20 januari 2022 - Med hjälp av smarta glasögon blir rehabiliteringen efter en stroke roligare och mer effektiv. Den som har på sig glasögonen ser både rummet och digitala animeringar som aktiverar hjärnan. Kalix sjukhus är ett av få sjukhus i landet som använder den nya tekniken.

Läs hela nyheten »

Utbildning (digital)
Grundläggande neuroradiologi
7-11 februari

Den mycket uppskattade kursen Grundläggande neuroradiologi kommer nu att ges för tredje gången. Precis som sist sker det digitalt via Zoom.

Kunskapsgruppen

Mer info

 

Uppföljningsdata efter fem år visar att Vyndaqel minskade risken för dödlighet av alla orsaker med 41% bland patienter med transtyretin amyloid kardiomyopati

20 januari 2022 - En post-hoc interimsanalys publicerad i Circulation: Heart Failure utvärderade patienter som fått kontinuerlig behandling med VYNDAQEL jämfört med dem som först fick placebo i studien ATTR-ACT

Läs hela nyheten »

Webinar
MS FORUM 2022
10-11 mars, Grand Hotell, Stockholm

Ser MS vården likadan ut i hela landet? Kan vi lära oss av varandra? Några punkter, tillsammans med ny forskning och kunskap, som du får ta del av vid årets MSFORUM!

MSfonden/MSforum

Mer info

 

Webinar
Fokus Neurologi – MS
24 mars, kl. 13:20 - 16:40

Välkommen till Fokus Neurologi – MS 2022. Nu med fokus Biomarkörer, Covid-19 infektionen och vaccination samt pediatrisk MS. Målgruppen för symposiet är neurologer och ST-läkare som möter/behandlar patienter med MS.

Biogen

Mer info

 
 

Neurologi i Sverige · Tyra lundgrens väg 6, 134 40 Gustavsberg,
+46 8 570 10 520 nis@pharma-industry.se