Nyheter
Bidra med ditt engagemang inför förbundskongressen
I samband med förbundskongressen 2025 har du möjligheten att påverka förbundets framtida riktning och arbete. Här är några sätt du kan bidra.
Så jobbar Neuroförbundet för neurologisk hälsa
Neuroförbundets bidrag till forskning samt vårt påverkansarbete anses vara centralt för vårt arbete, enligt förbundets senaste medlemsundersökning, som runt 3 000 medlemmar besvarat.
Valberedningens arbete startar
Inför kongressen 2025 är det Neuroförbundets valberedning som ansvarar för att hitta och föreslå kandidater som kan leda förbundet i enlighet med förbundets ändamål. Peder Westerberg, sammankallande i valberedningen berättar.
Neuroförbundet i Almedalen
Under Almedalsveckan så genomförde vi vår aktion: "Jämlik neurosjukvård ska vara en rättighet - inte ett lotteri"
Vår förbundsordförande är återigen med på maktlistan!
När Dagens Medicin Sverige publicerade listan över de 100 mäktigaste i Sverige inom hälso- och sjukvårdsområdet, så finns återigen vår förbundsordförande Lise Lidbäck med.
Neuropromenaden har gått i mål!
Nu är årets promenad avslutad och vi vill passa på att tacka alla som promenerat, rullat, sprungit och stöttat!
Intervju med Amelie Hedberg
Amelie Hedberg känner ett starkt engagemang i Neuroförbundet. Hennes mamma har Multipel Skleros och Amelie har varit stödmedlem sedan 2006. Två år senare blev hon aktiv stödmedlem. ”Att vara aktiv inom Neuroförbundet har givit mig så mycket mer än bara ett medlemskap. Jag har fått massor med vänner, kunskap och en möjlighet att göra stor skillnad för många människor”, säger Amelie.
Årets Neuroprofil 2024
Nu står det klart, utmärkelsen Årets Neuroprofil går till Sandra Magnusson, fysioterapeut på neurocampus!
130 miljoner till hälsa och forskning!
Ett starkt kvitto på att det vi gör är viktigt. Vi är glada och stolta över att dela på Postkodlotteriets överskott 2024 tillsammans med bland annat Reumatikerförbundet och Cancerfonden.
Våra anhörigstödjare
Varmt tack till alla våra anhörigstödjare hos oss inom Neuroförbundet. I dagsläget har vi fyra anhörigstödjare med olika erfarenheter. De ger stöd genom telefonsamtal till Neuroförbundets medlemmar som är anhöriga eller närstående till någon som lever med en kronisk neurologisk sjukdom.
200 000 svenskar lider av okänd folksjukdom
Medier behöver bli bättre på att uppmärksamma sjukdomen polyneuropati. Och pengar måste satsas på forskning och utbildning så att den kan behandlas bättre. Det skriver Lise Lidbäck, förbundsordförande Neuroförbundet.
Anhörigmedlem byter namn till stödmedlem
1 januari 2024 kommer det som idag heter ”anhörigmedlem” byta namn till ”stödmedlem”. Vi vill öppna upp och möjliggöra för fler att vara medlemmar i Neuroförbundet.
Därför stöttas Neuroförbundet av Postkodlotteriet
Vi är så tacksamma för bidrag vi fått genom Postkodlotteriet. Varmt tack också till alla som har en Postkodlott. I år har Neuroförbundet fått sju miljoner kronor från Postkodlotteriet. Det är pengar som gör skillnad.
Lise Lidbäck på Dagens Medicins vårdmaktlista
Lise Lidbäck, Neuroförbundets ordförande, klättrar en plats till nummer 26, på Dagens Medicins lista över personer med mest makt i Vårdsverige.
Årsredovisning och revisionsberättelse för 2022
Nu finns Neuroförbundets årsredovisning och revisionsberättelse för 2022 publicerade. Även årsredovisningarna för stiftelsen till Anders Ulffs minne och för Neurofonden1 finns publicerade.