Almedalsveckan

Sedan flera år medverkar representanter från Neuro (Neuroförbundet) under den stora Almedalsveckan i Visby på Gotland första veckan i juli. Intensiva dagar där de politiska partierna och företrädare för en rad olika inflytelserika organisationer i samhället möts för samtal och debatter om framtidens Sverige ur olika aspekter.
Neuros medverkan gör att också de viktiga ämnena neurologi och neurosjukvård finns med på Almedalsveckans agenda.

Om inte Neuros team funnits på plats under politikerveckan i Visby, hade ämnet neurosjukvård i princip inte funnits med på Almedalsveckans enorma agenda. Därför har vi de senaste åren varit på plats med ett team av medarbetare och förtroendevalda för att lyfta viktiga frågor i olika seminarier och debatter för patienternas bästa. Det handlar om neurosjukvård, rehabilitering, neuroteam, flexjobb, patientlagen, läkemedelsförsörjningen, dyra särläkemedel, individuella vård- och rehabplaner, färdtjänst, sjukpenning och personlig assistans. Frågor som är livsviktiga i vardagen för personer som lever med neurologiska diagnoser och deras anhöriga. Vi gör det för Neuros medlemmar men vänder oss också till andra intresserade och presumtiva medlemmar.

Här under kommer NeuroMedia efterhand att spegla glimtar av Neuros engagemang under Almedalsveckan 2-5 juli:

Delar ur Neuros program Almedalsveckan 2018:

Här är några av de seminarier och debatter där Neuro medverkar under Almedalsveckan 2018:

Den tisdag 3/7 kl 09.00- 10.00 presenteras rapporten "Vägen mot världsklass- samverkan kring en bättre vård för personer med långvariga sjukdomar". Det sker i Funktionsrätts tält på Hamnplan i Visby hamn. Rapporten är framtagen av Neuro tillsammans med Hjärtlung, Reumatikerförbundet, Astma- och Allergiförbundet, Diabetesorganisationen i Sverige och StorStockholms Diabetsförening. Läs rapporten: http://www.vardivarldsklass.se/

Utöver ovanstående seminarium deltar Neuros representanter i ett antal rundabordssamtal och Work Shops.

 

Innehållsansvarig: Håkan Sjunnesson

 

Relaterade nyheter

2018-09-06

Hör Neuropodden om Neuros vårdpolitiska krav i riksdagsvalet 2018

Inför riksdagsvalet 2018 har Neuro ställt krav på politikerna att se till att den neurologiska rehabiliteringen ska få en högre status och bli tillgänglig för alla som behöver den i landet. I den här Neuropodden ger Neuros ordförande Lise Lidbäck sin syn på vad riksdagspolitikerna måste göra nu.

Läs mer
2018-08-29

Så har en medborgarstyrd sjukvård blivit verklighet -Sverigeintressant

En medborgarstyrd sjukvård, där läkarna får betalt för hur väl de lyckas med att ge patienternas vård och hur personerna mår efter sin vård. Det verkar Dr Vivek Reddy på CHIO Intermountain Health Center i Utah ha lyckats med. På detta Almedalsseminarium 2018 medverkade också Kristina Niemi, Neuro.

Läs mer
2018-08-21

Akut strokevård som minimerar neuroskaderisk kräver fler helikoptrar

Genom en så kallad trombektomi kan en stor blodpropp dras ur ett blodkärl med en tunn liten korg som förs in i blodådran och på så sätt förhindra neurologiska skador på hjärnan. En effektiv behandling som kräver att patienten sjukhusbehandlas snabbt. Hör Neuropodden hur Neuro påverkar arbetet.

Läs mer
2018-07-12

Två från Neuro på vårdmaktlistan

Under Almedalsveckan 2018 arrangerade Dagens Medicin ett maktmingel för de personer som i år har listats som de 100 mest inflytelserika personerna i VårdSverige. Socialministern toppar listan men den stora nyheten i år är att hela sju representanter för patientorganisationer har kvalat in, 2 i Neuro

Läs mer