Ge en gåva och stöd neurologisk forskning och Neuroförbundets verksamhet

Varje månad drabbas tusentals personer i Sverige av olika neurologiska sjukdomar som påverkar hjärnan och nervsystemet.
Diagnoser som MS, ALS, polyneuropati, epilepsi och stroke är bara några exempel.
Tyvärr får inte forskning och kunskapsspridning tillräckligt med resurser och uppmärksamhet.

År 2011 diagnostiserades Jenny Ljungberg med MS, något som vände upp och ned på hennes tillvaro. Sedan dess har Neuroförbundet varit en viktig del av hennes liv. Till vardags arbetar Jenny inom skolan. Nu ska hon ge sig ut på ett landsomspännande cykeläventyr med ett viktigt budskap. Målet med kampanjen är att öka medvetenheten om att över en halv miljon svenskar lever med en neurologisk diagnos samtidigt som vi samlar in medel till neurologisk forskning och Neuroförbundets verksamhet. 

Cykelresan börjar i Kiruna den 7:e augusti. Därifrån tar hon sig till Skåne och Blekinge, för att sedan vända upp mot Stockholm. Totalt passeras cirka 40 lokala Neuroföreningar innan hon når sitt mål i Stockholm i samband med Polyneuropatidagen den 16 oktober.
Resan beräknas ta 70 dagar och sträcka sig över 300 mil. 
 

Klicka på länken nedan för att komma till insamlingen. 
Är du företag eller organisation som vill bidra på annat sätt, se längre ner på sidan.

Följ kampanjen

Du kommer kunna följa Jennys resa på Neuroförbundets vanliga kanaler, både facebook och instagram kommer uppdatera inför varje stopp samt ge några sammanfattande inlägg.

För dig som vill följa Jennys resa på ett mer personligt plan kan följa henne på hennes egna konto.

Neuroförbundets verksamhet

Neuroförbundet är en partipolitiskt oberoende intresseorganisation för människor i Sverige som lever med neurologiska diagnoser eller symtom samt deras familj och anhöriga. Vi finns för att ge våra medlemmar information, stöd och framtidstro. Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska ha samma möjligheter och rättigheter som alla andra. Utgångspunkten är att alla har rätt till ett värdigt liv. 

Neuros uppdrag består av tre delar:

  • Bilda opinion
  • Råd och stöd
  • Bidrag till forskning