Jenny Ljungberg cyklar genom Sverige för att uppmärksamma Neuroförbundet och neurologiska sjukdomar

Jenny Ljungberg kommer till Uppsala den 1 september kl. 11.00

Ge en gåva och stöd neurologisk forskning och Neuroförbundets verksamhet

Varje månad drabbas tusentals personer i Sverige av olika neurologiska sjukdomar som påverkar hjärnan och nervsystemet.Diagnoser som MS, ALS, polyneuropati, epilepsi och stroke är bara några exempel.Tyvärr får inte forskning och kunskapsspridning tillräckligt med resurser och uppmärksamhet.

År 2011 diagnostiserades Jenny Ljungberg med MS, något som vände upp och ned på hennes tillvaro. Sedan dess har Neuroförbundet varit en viktig del av hennes liv. Till vardags arbetar Jenny inom skolan. Nu ska hon ge sig ut på ett landsomspännande cykeläventyr med ett viktigt budskap. Målet med kampanjen är att öka medvetenheten om att över en halv miljon svenskar lever med en neurologisk diagnos samtidigt som vi samlar in medel till neurologisk forskning och Neuroförbundets verksamhet. 

Cykelresan börjar i Kiruna den 7:e augusti. Därifrån tar hon sig till Skåne och Blekinge, för att sedan vända upp mot Stockholm. Totalt passeras cirka 40 lokala Neuroföreningar innan hon når sitt mål i Stockholm i samband med Polyneuropatidagen den 16 oktober.Resan beräknas ta 70 dagar och sträcka sig över 300 mil. På fredag den 1 september kommer Jenny Ljungberg att vara på Stora torget i Uppsala kl. 11.00-11.45. Följ länken och se Jenny berätta själv:https://neuro.adoveo.com/start/TXpoaFpHOTJaVzg9/?location=uppsala&