Välkommen till en ny termin med rullstolsdansen!

Rullstolsdansen organiseras i samarbete med Uppsala Handikappidrott, Studiefrämjandet och Neuro Uppsala-Knivsta

Terminsstart: 22 februari

Dag: Onsdagar

Antal gånger: 10 gånger

Ledare: Eva Källkvist och Ramiro Callisaya

Lokal: Danssalen på Fyrishov (den kallas för G-hallen). Den ligger en trappa ner från receptionen.
Adress till Fyrishov: Idrottsgatan 2

Den här terminen kan du välja mellan två olika grupper att dansa i:

Individuell dans/sittdans kl. 14.30-16:00.
Vi dansar sittande, både individuellt, parvis och i grupp. Förutom uppvärmning så gör vi rytmövningar, dansövningar för styrka, smidighet, kroppslig medvetenhet och enkla koreografier. Mest bara för att det är så roligt! Därför blandar vi också olika typer av musik- och dansgenres.

Pardans kl. 16:00 - 17.30.
I pardansgruppen har vi en kort uppvärmning och fokuserar sen på olika typer av pardans. Vi ägnar oss åt en till två sorts danser per gång - några veckor i taget, t.ex. bugg, blues och gammeldans. Kanske latindans. Men förstås även åt olika moment som är viktiga i pardans; hållning, handfattning, att följa/föra mm. På slutet har vi en kort stretch tillsammans.

Tider och paus
Mellan passen blir det en naturlig paus för att avsluta och påbörja nästa grupp. För att inte förlora tid i salen så börjar dansen i första gruppen kl. 14.30. Försök därför vara i ordning till dess. Ibland händer något på vägen – men då får du ansluta till dansen när du kommer.  Vi rundar av strax före kl. 16. Mellan passen finns möjlighet att pausa eller dansa lite fritt/pardans till blandad musik.

 

Anmälan:

Det är ett begränsat antal platser på grund av lokalens storlek, så anmäl dig genom Studiefrämjandet till den grupp som passar dig, eller delta i båda. Kom ihåg att informera även om eventuella medföljare (som kan variera). Alla i danssalen är med och dansar förstås!

Elin Sjöman, elin.sjoman@studieframjandet.se, 018-19 46 13

Wilma Jonsson, wilma.jonsson@studieframjandet.se, 018-19 46 19

Vi ber om ursäkt för allt strul förra terminen och att ni fick vänta så länge på information nu i vår. Nu tror vi att det kommer att flyta på under resten av året.

Tack för ert tålamod!

/Elin, Wilma, Eva och Ramiro