Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse för Neuroförbundet Umebygden 2015.

Ordförande: Desirée Johnzon
Vice ordförande: Camilla Björnehall
Sekreterare: Karin Nilsson
Kassör: Anders Jonsson

Övriga ledamöter:
Staffan Holmgren
Markus Broberg
Peter Wiberg
Henrik Vikström

Ersättare:
Stig Gustavsson
Magdalena Nilsson

Revisor ordinarie:
Göran Isberg

Revisorsuppleant:
Carina Söderlund

Valberedning:
VAKANT

Ekonomi
Föreningens nuvarande ekonomiska situation finns i anslutning till revisionsberättelsen. Kommunbidraget har erhållits med 10 000 kr.

Styrelsens sammankomster verksamhetsåret 2015
Styrelsen har haft 4 protokollförda och 3 AU sammankomster.

Medlemsantal
Vid årsskiftet 2015 hade Neuroförbundet Umebygden 254 medlemmar.

Aktivteter 2015
Årsmötet 2015 hölls den 15 mars på HSO – Storg 76. Desirée Johnzon valdes till ordförande för kommande år.
Efter förhandlingarna bjöds deltagarna på matpajer, sallad & dryck.

--------------------------------------------------------------------

Medlemsträffar :
Cafékvällar 1:a onsdagen i varje månad har vi. Vi har besökt olika caféer så som caféet på Västerbottens museum Gammlia, café Costas, Kulturbageriet på Väven. Detta är en uppskattad aktivitet med många deltagare.
Restaurangkvällar var 3e torsdag och ätit goda middagar o umgås på olika restauranger i Umeå. (Sagami, RÖTT, Droskan, O´learys i Utopia, Peppes bar & restaurang, Restaurang Angelini m.fl)
På tisdags kvällar är det självträning i gymnastiksalen & badgrupper med egna personliga program på Neurorehab Sävar. En sjukgymnast besöker oss en till två gånger i månaden. Efter träningen kan vi köpa fika.

I juli hade vi en utflykt för medlemmarna till Blåeld i Tavelsjö. Blåeld är en upplevelse för dig som älskar trädgård med roliga och vackra tillbehör

I månadsskiftet juli/augusti gjorde några medlemmar en bussresa till Lofoten via Kiruna tillsammans med medlemmar från Malå, Skellefteå och Piteå.

I mitten av augusti "Stora stenens friluftsområde" Överboda. Föreningen bjöd medlemmarna på grillkorv med tillbehör. Transport dit skedde i egna bilar och färdtjänst.

I december 2015 åt vi Julbuffé på Evys restaurang på Ersboda.
Ca 20 medlemmar inklusive assistenter deltog.

Regionresan 2015 var en Bad- och rekreationsresa arrangerad av Neuroförbundet Västerbotten, Västernorrland och Jämtland resa till Bodrum, Turkiet och anläggningen Vera Aegean Dream Resort. Många grupper med funktionshinder har bott där. De åkte iväg 27 september – 11 oktober 2015. Vera Aegean Dream Resort ligger vid stranden i Turgutreis, som är en av de mest trevliga och vackraste regioner i Bodrum-halvön.

-----------------------------------------------------------------

I början av januari 2016 var det ett föredrag där Anders Jonsson berättar om sin fantastiska bilresan genon Centralasien.

-------------------------------------------------------------

Umebygden har 2 samtalsgrupper som startades efter årsskiftet 2016, vilket har varit berikande för deltagarna. Ämnena har varit olika gång från gång ex: om diagnoser, hälsotillstånd, privat liv, arbete m.m. beroende på vad deltagarna vill prata om.

En Samtalsgrupp för medlemmar som Camilla Björnehall håller i på folketshus och en grupp för anhöriga som Marie-Louise Lanz leder i en lokal på Väven.

Vi hoppas att kunna starta nya samtalsgrupper senare i vår eller höst, där fler av våra medlemmar och anhöriga är välkomna.

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet