Medlemsbrev nr. 1 2021

Hej!

Nu ser det ut som om våren har tagit ett litet steg tillbaka och vi har t o m fått se snöflingor i luften de senaste dagarna. Men dagarna har blivit längre och ljusare och snart kommer vårvärmen tillbaka och vaccineringarna har tagit fart även här i vår Region. Det har varit ett besynnerligt 2020 och ingen bra början ur pandemisynpunkt på 2021. Detta har ju inneburit att vi medlemmar inte har kunnat träffas i våra vanliga aktiviteter, som exempelvis vårmiddag eller på våra biokvällar.

Nu får vi ta nya tag och träffas ute i vårluften istället, nu när grönskan är på gång och det kommer att bli varmare i luften allt eftersom!

Välkomna ska ni alla vara på följande aktiviteter:

Neuropromenaden 8 - 16 maj 

Vi har anmält ett lag till Neuropromenaden. Laget heter "Glada teamet på Södertörn"

Vi promenerar följande dagar:

Söndag 9 maj Rudans Friluftsområde i Handen kl. 13-15, föreningen bjuder på fika. Vi ses på handikapp parkeringen. Åker du färdtjänst eller egen bil är adressen: Rudanvägen 39, Handen. Det går även bra att ta tåget till Handens station och gå till övre Rudan.

Lördag 15 maj Tyresö/Vi går till kolardammarna kl. 12-15, därefter bjuder föreningen på fika. Färdtjänst och egen bil: Ridskolevägen 2. Du tar dig från Haninge centrum till Öringe med buss 824. Från Tyresö centrum buss 824 och 875 till Öringe. Promenad ca 300m framåt mot Ridskolevägen 2.

Söndag 16 maj Nynäshamn kl. 12-15. Vi går/rullar runt Svandammen och tar en fika i hamnen. Föreningen bjuder. Vi ses vid pendeltågstationen vid hamnen.

Deltagaravgift 50:- eller valfritt belopp, som går direkt till Neurofonden. Du kan följa länk nedan och anmäla samt betala via Swish eller bankkort. Har du inte Swish eller bankkort kan du betala via postgiro eller bankgiro.

Märk talongen ”Neuropromenaden/Glada teamet på Södertörn.”


PG 90 10 07-5

BG 901-0075

Syftet med promenaden är att samla in pengar till forskning om neurologiska sjukdomar och symptom. Även Neuro Södertörn sätter in ett bidrag för varje deltagare. Deltagandet innebär ju också en trevlig samvaro och gemenskap i härlig natur. Zakettarna Janne och Mikke kommer att hjälpa oss under våra aktiviteter.


Grillparty med promenad i Rudan i Handen

Fredagen den 11 juni klockan 12.30 - 15.00. Vi ses på handikapp parkeringen. Åker du färdtjänst eller egen bil är adressen: Rudanvägen 39, Handen. Det går även bra att ta tåget till Handens station och gå till övre Rudan. Vi hoppas verkligen, att i takt med att fler och fler blir vaccinerade, kan vi träffas live inomhus igen. Det ser vi fram emot. Vi kommer framöver att skicka medlemsbrev, nästa brev kommer på sensommaren. Vår hemsida är under uppdatering och vi hoppas den snart blir klar med tanke på vårat namnbyte till Neuro Södertörn.

Välkomna!

Styrelsen/ Gudrun Engman
Neuro Södertörn