Skärmdump från 1177.se.
Så anpassar du 1177 till dina behov.

Strokesnack sista måndagen i månaden

Sista måndagen i månaden kl 14-15.30 samlas ett gäng Neuromedlemmar via skärmen. Det som förenar dem är att de alla har drabbats av stroke. I gruppen får de möjlighet att prata med andra som har förståelse. Förståelse för situationer, känslor och tankar.

Man behöver inte förklara eller beskriva lika mycket – de andra förstår i alla fall.

Just den här måndagen, den 30/8, var Henrik Ånfors, som arbetar som patientstödjare inom Region Jönköpings län, medlem i Neuro och själv drabbad av stroke tidigare, med och berättade om hur Vårdguiden 1177 fungerar och förmedlade lite tips och tricks om hur man använder sidan mer effektivt.

Bland annat säger han att det många gånger kan vara mer framgångsrikt att skriva meddelande till sin vårdkontakt via 1177 än att sitta i långa telefonköer.

Man kan även lägga genvägar till sina favoritsidor, till exempel till den neurologmottagning man går till. För att kunna se sina bokade tider på en mottagning så behöver man först ha lagt till den i sin profil.

Vissa funktioner behöver man vara inloggad för att kunna ta del av dem. I inställningarna kan man själv ställa in om man vill ha meddelande via sms eller mejl. Avslutningsvis så påpekar Henrik att kommunikationen på inte gäller akut sjukdom. Skulle det gälla akut allvarlig sjukdom så är det larmnumret 112 som gäller.

Verkligen en intressant och lärorik genomgång. Det kan vara rätt stora skillnader mellan de olika regionernas upplägg med Vårdguiden 1177 men det inspirerade till att själv gå in på www.1177.se, testa att logga in och leta upp de vårdaktörer som man själv använder sig av.

Testa strokesnack du med!

Har du också drabbats av stroke och är medlem i Neuro? I så fall är du varmt välkommen att delta nästa gång, sista måndagen i månaden – närmare bestämt 27 september, 25 oktober samt 29 november.

Mejla till jonkoping-huskvarna@neuro.se och uppge ditt namn och vilken Neuroförening du är medlem i så får du länken till att logga in på tillbaka på mejl. Kom gärna med förslag på tema som du skulle vilja att träffen ska ta upp.