Strokedagen 2020

För att lyfta upp diagnosen stroke lite extra i samband med årets strokedag så anordnar Neuro ett digitalt event i dessa coronatider. Tillsammans med Region Jönköpings län lär vi oss mer om stroke och rehabilitering av stroke på torsdag den 14 maj.

Program

Kl 14.00-14.20 Livet efter stroke - medlem i Neuro, Lena, berättar om hur hon hanterade sin stroke och hur livet blivit därefter.

Kl 14.30-15.15 Så kan du aktivera dig hemma – sjukgymnast Matilda Stjärnebring, Region Jönköpings län, förklarar vikten av olika rörelser och visar hur du kan aktivera dig på hemmaplan för att må bättre i kroppen efter att ha drabbats av stroke. Matilda avslutar med möjlighet till att ställa frågor.

Kl 15.30-15.50 Prova på dansträningspass – danslärare Katarzyna Filipowicz, verksam vid Region Jönköpings län, håller ett danspass där får du prova på olika dansrörelser. Dans är en lustfylld och rolig aktivitet som sammanbinder hjärna och kropp. Dessutom är den anpassad för dig med stroke. Inga förkunskaper krävs. Alla rör på sig utifrån sina egna förutsättningar!

När vi är klara med programmet presenteras Neuros verksamhet lite kort av föreningsutvecklare Anette Strandberg. Därefter avslutas eventet.

 

För att delta i eventet så klickar du på länken: https://us02web.zoom.us/j/82923310965

Varmt välkomna!

Innehållsansvarig: Anette Strandberg