Liten stuga vid sjö
Sommarstuga

Tillsammans mot als

För 8 år sen diagnostiserades Sara Grundtman med ALS. Då var hon mitt i livet med 3-årig dotter, nybyggt hus och bra jobb. Hon själv och omgivningen blev chockade av det hemska beskedet.

Sara har genom sin livsglädje, kärlek och omtänksamhet visat att det går att leva ett bra liv trots denna oförutsägbara diagnos.

Sara vill tillsammans med några vänner uppmärksamma denna anonyma sjukdom och samla in pengar till forskningen genom en promenad. Sara har levt med sjukdomen i 8 år och hon är en stor inspiratör. Det är många som kämpar med ALS och de är riktiga hjältar!

Tillsammans mot ALS-promenaden i Falun 2018

17 juni, Falu Gruva, kl 14.00

Promenaden går genom Elsborgs kvarter, en sträcka på ca 1,5 km, innan vi går tillbaka till Falu Gruva.

För mer information besök vår Facebooksida, Tillsammans mot ALS - Falun.

Man kan ge valfri donation i form av pengar. Ännu hellre vill vi utmana företagare att skänka en summa per deltagare i promenaden. Vi tror att detta gör att fler ställer upp och uppmärksammar ALS. Ni väljer hur många kronor per deltagare ni vill skänka och vi redovisar alla deltagare via en namnlista. Pengarna går direkt till Ulla-Carin Lindqvist stiftelse och vidare till forskning om ALS.

Alla företag som bidrar kommer naturligtvis att omnämnas i alla kanaler där vi finns och verkar.

Ställer ni upp?

Ge ett bidrag på PG 90 00 49-8 eller Swish 123 900 0498, märk insättningen ”Tillsammans mot ALS – Falun”, eller kontakta sponsoransvarig Marie-Louise Carlborg via mail mlcarlborg@hotmail.com.

Vid frågor mejla så ringer vi dig.

ALS, eller Amyotrofisk lateralskleros, är en sjukdom som angriper de motoriska nervcellerna som styr musklernas rörelser i kroppen. Hos en drabbad visas nervskadorna genom muskelförtvining och förlamning. Då endast de motoriska nervcellerna angrips påverkas inte medvetandet alls och en ALS-drabbad blir till slut därför helt fången i sin egen kropp.

I Sverige får ca 200 personer ALS varje år. Vem som helst kan drabbas och vanligast är att sjukdomen debuterar mellan 40 till 70 års ålder men man ser nu en tendens att allt yngre människor drabbas.

Det finns inget botemedel mot ALS och hälften av dom insjuknande avlider inom 3 år. Man har ännu inte lyckats hitta vad som
orsakar ALS. Viktig forskning pågår bland annat vid Umeå universitet och arbetet stöds bland annat av Ulla-Carin Lindqvist stiftelse.

Läs mer om als>>

Du kan också skänka en gåva till forskningen om als via Neuro>>