Hemsöborna 8 mars 2018

Torsdagen den 8 mars åker vi till Göteborgs Stadsteater och ser
Rivalitet, makt och passion i den svenska skärgården.

Vem är han egentligen den där Carlsson? Han som kom som ett yrväder en aprilafton. Hemsöborna funderar mycket över det. Varför vill han komma hit och vad ska han göra här? Att han inte är härifrån är ju tydligt. Är det verkligen rimligt att låta en sån som Carlsson komma hit och berätta för oss hur vi ska sköta det som är vårt? Madam Flod påstår att han är en enorm tillgång. Men man undrar ju: har han något mer i kikaren? För någon vanlig dräng är han inte den där Carlsson. Özz Nûjen gör Carlsson i denna version av Strindbergs folkkomedi. Regissören Andreas Boonstra skärskådar och
ifrågasätter kärleksfullt men respektlöst vårt kollektiva minne av ett Sverige "förr i tiden".
Allt till soundtracket av skimrande svenska visor tolkade av Daniel Lemma.
Skådespelare : Marie Dalleskog, Eric Ericson, Sven-Åke Gustavsson, Mia Höglund-Melin, Özz Nujen, Melina Tranulis.
Vi har bokat 40 parkettplatser och 2 rullstolsplatser.
Föreställningen börjar kl 19.00.
Handikappanpassad buss från
Henån 16.30
Varekil 16.45
Myggenäs 17.00
Stenungsund 17.15
Stora-Höga 17.30.

Priset är 300 kr och assistent o hjälpare till rullstol följer med gratis.

Anmälan till
Thomas Granlund 073-1575974 eller
Dag Ekliden 0304-47392
senast den 17 januari 2018 och
betalning senast den 30 januari 2018.

Reportage:
Torsdag den 8 mars åkte vi buss till stadsteatern för att se Hemsöborna med Özz Nûjen som Carlsson. Han som kom som ett yrväder en aprilafton, nu med en uppblåsbar båt runt midjan. Han hejade högljutt på oss allihop medan han gick ner från trapporna i publikhavet för att äntra scenen. Mia Höglund-Melin spelade Madam Flod, en dyster änka som sa till Carlsson att han måste visa sig förmer än de andra på gården så nånting blev gjort. Det var en period med tystnad där Carlsson och Madam Flod sneglar på varandra som så att vi i publiken skrattade.
Carlsson anställs alltså som dräng men intar snart rollen som herre i huset. Carlsson får gården på fötter, korna mjölkar bra och sådden blir fin. Han som kommer till
paradisön och ser de ekonomiska möjligheter som öborna själva är blinda för.
Han kommer in med mycket nytt men det blir också slitningar på ön.
Så kommer det en värmlänning som säger "herre gud vad fint, oj, oj det här kan vi tjäna pengar på, sätt in en annons! Det är klart att folk vill tillbringa sin semester här".
Daniel Lemmas tolkningar av svenska vis- popfavoriter från Fred Åkerström till Tomas Ledin förankrade Hemsö i den musikaliska svenskheten.