Filmer om MG
Här har vi samlat informativa filmer om myastenia gravis, MG. De förklarar vad som händer i kroppen vid MG och ger kunskap och förståelse kring vad MG innebär.
Föreläsning om MG
Myastenia gravis - från mild till svår sjukdom med dåligt avgränsade undergrupper. Föreläsning från 21 oktober 2024 med Fredrik Piehl, professor i neurologi vid Karolinska universitetssjukhuset och Susanna Brauner, docent vid Karolinska Institutet. Föreläsarna tog även upp det senaste om behandling och forskning av MG på europeisk nivå. I slutet av inspelningen finns en frågestund med.
Symtom vid MG
Att ställa diagnos vid MG
Brässoperation vid MG
Uppmärksamma symtom som kan vara myastenia gravis (MG)
Myastenia gravis (MG) är en neurologisk diagnos och uppmärksammas extra under den europeiska MG-veckan som i år infaller från 28 februari till 6 mars 2022.
Akutkort med viktig info om MG
Diagnosen Myastenia gravis, MG är tyvärr fortfarande ganska okänd, även hos en del läkare. Vissa läkemedel kan försämra MG-symtom och bör undvikas, andra kan ges med försiktighet. Därför kan det vara bra att ha ett akutkort att visa upp när du besöker en läkare för första gången.
Pandemin har lett till ökad brist på viktigt läkemedel
Under flera år har tillgången på intravenösa immunglobuliner, Ivig, som framför allt används i behandling mot neuroimmunologiska, reumatologiska och hematologiska sjukdomar, varit bristfällig. Men i och med coronapandemin har bristen blivit värre, både i Sverige och världen.